Million Dollar Homepage

Maandag 19 September 2005 om 23:40

Stel, je gaat studeren maar je wilt geen studieschuld. Hoe pak je dat aan? Alex Tew, een 21-jarige student uit Wiltshire (UK) bedacht een verbijsterend simpele en effectieve methode. Hij maakte een homepage, verdeelde 'm in 10.000 vakjes van elk 10x10 pixels en verkocht die ruimte voor $1 per pixel - dat is samen 1 miljoen dollar voor 1 miljoen pixels. Op 26 augustus ging de pagina live, op 7 september kregen de media er lucht van en op 13 september stond de teller op 46.500 verkochte pixels - oftewel 46.500 dollar, voldoende om zijn studie zonder schuld af te kunnen ronden. Chapeau! (via Ramon)

Hiervoor: "Netvibes" | Hierna: "Het gaat beter!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dave

Argh! Fantastisch!

Waarom kom IK niet op zo’n idee!?

sigh

Dave (URL) · 20-09-’05 02:56 · Reageer op Dave

gravatar for Dazzle

Wat zijn dat voor onbenullen die geld neertellen voor een stukje digitaal “niets”? Is de westerse maatschappij al zover afgegleden dat het “bezitten” van een paar beduidingsloze pixels op een website als een prestatie aangemerkt dient te worden?

Ik ben blij dat mijn roestige brein NIET zulke ideeën ophoest en ik ben nog blijer dat ik geen zilverlingen uitgeef om voor joker te staan als eigenaar van 10×10 pixels.

Dazzle

Dazzle · 20-09-’05 08:36 · Reageer op Dazzle

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Bekijk de ‘casestudy’ op de website eens. Die 10×10 pixels mag je vullen met wat je wilt. Een bedrijf plaatste er een klein klikbaar advertentietje op, zag z’n website bezoek verhonderdvoudigen en mocht voor in totaal 18.000 Britse Ponden offertes uitbrengen aan nieuwe klanten. Al halen ze er maar eentiende van die waarde uit, dan nog zal het bedrijf elke pixel z’n dollar waard vinden… Gert Jan (URL) · 20-09-’05 09:01 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Dave

Het is een erg simpel idee, en (iig in het begin) erg doeltreffend. Je mag zelf bepalen waar je je blokje pixel-advertentie wilt plaatsen en vanwege het karakter van het Internet (en waarschijnlijk een slashdot-effektje :-) is de kans groter dat mensen op je (1× 100$) tien pixels klikken dan op een peperdure email-campagne of dure banners.

De kans is groot dat, als ‘het nieuwe eraf gaat’, de belangstelling afneemt. Maar het blijft enorm goedkope en enorm doeltreffende advertentie ruimte. Als bedrijf moet je NU snel een aantal pixel-blokjes kopen (nu de ‘grid’ nog vrij leeg staat en je dus opvalt).

Natuurlijk is het over een paar maanden (?) helemaal over, maar Alex heeft dan echt wel een veelvoud van zijn huidige inkomsten binnen.

… Door elke dag even een image-mapje bij te werken :-)

Ik vind het juist erg leuk dat dit op het Internet nog kan…. Creatief, Simpel en ‘Viral’… dik verdiend Alex! (lett. en fig.)

Dave (URL) · 20-09-’05 09:38 · Reageer op Dave

gravatar for Meindert

heeft hij n patent op zn uitvinding??

Meindert (URL) · 20-09-’05 23:00 · Reageer op Meindert

gravatar for Dazzle
In reactie op : Dat was mij wel duidelijk, maar waar ik mij aan stoor is o.a. de slogan: “Own a piece of internet history!” Ten eerste kun je geen stukje geschiedenis bezitten – evenmin als pixels – en ten tweede is het nog maar de vraag of deze gimmick als zijnde internetgeschiedenis in de analen opgenomen zal worden.

BTW Ik wacht nog steeds op de koekjes die beloofd worden. ;-)

Dazzle · 21-09-’05 04:10 · Reageer op Dazzle

gravatar for Anton Berger

Heb laatst ook iets origineels gezien. Iemand die “het topje van het internet” heeft geintroduceerd als het hoogste puntje van het internet. Op dit topje kun je gratis een banner van je site plaatsen of een betaalde banner. Des te meer je er voor over hebt des te hoger je op de top wordt geplaatst. Er staan nog niet zo veel advertenties, wellicht wordt er nog niet genoeg ruchtbaarheid aan gegeven. De site is te bekijken op [ edit GJ: KQ is geen reclamebord. En al helemaal niet voor 100% commerciële ideeën, hoe ‘origineel’ ook. Banners, en hoe meer je betaalt hoe hoger je komt te staan. Origineel… ] .

Anton Berger ( E-mail ) · 19-02-’07 13:30 · Reageer op Anton BergerVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!