Lies, big lies & statistics

Vrijdag 07 Oktober 2005 om 15:58

Klik leesbaar...

Cijfertjes zijn net bikini's: het gaat om wat ze verhullen. In bovenstaand staatje ziet u een stijgende lijn, oplopend tot 10.000 bezoeken per dag. Veel traffic, maar geen kwalitatief verkeer. Een rigoreuze actie op twee fronten leidde tot een scherpe daling in de grafiek. Vanaf 1 oktober blokkeer ik alle referrer spammers op IP-niveau en tel ik unieke bezoekers (IP's), in plaats van unieke bezoeken (een bezoek is een sessie van maximaal 30 minuten). Het getal dat resteert, 500 tot 1000 unieke bezoekers per dag, vind ik prachtig. Tegelijk maakt het me wat bedremmeld. Wat kan ik in vredesnaam zeggen dat zo'n dagelijkse zaal vol mensen rechtvaardigt? Desalniettemin, u bent welkom.


Hiervoor: "VeriSign Inc. koopt Weblogs.com" | Hierna: "SMS Bijbel" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas.
Ik ben al ‘trots’ op m’n meer dan duizend bezoeker per maand :-)
Terwijl mijn verhaaltjes alleen maar huis, tuin en keuken verhaaltjes zijn.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 08-10-’05 18:27 · Reageer op Mutti

gravatar for terp

Nog een correctie? Ik check jou zoektocht vanaf drie verschillende IP’s (studio, thuis, werk ..157.102, ..208.135, ..252.193)Graag zou ik zien dat ik me kan abboneren op een bep. onderwerp (reacties) zodat ik een mail/sms/whatever notificatie krijg als er gereageerd is. En een zelfde notificatie als er een nieuw onderwerp is (mischien apart voor Terzijde. Ik ben me bewust van de technische bezwaren, maar toch…

terp ( E-mail ) · 08-10-’05 23:02 · Reageer op terp

gravatar for <span class='registered'>Gert Jan</span>

Ja hoor eens, meerdere IP’s combineren… daar kan ik niet aan beginnen! ;-)

Via RSS kun je je abonneren op KQ (alle categorieën, dat wel). Een commentfeed is iets waar ik even over na moet denken, maar een notificatie via email als er gereageerd is kon ik wel snel regelen: dat is een standaard feature van Pivot, die ik nu heb aangezet.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 09-10-’05 17:02 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Zelfs dat vind ik al een geweldige vooruitgang. Scheelt inloggen :-)De rest is abracadabra voor me. Mutti ( E-mail ) (URL) · 09-10-’05 20:20 · Reageer op Mutti

gravatar for Wim
gravatar for <span class='registered'>Gert Jan</span>
In reactie op : Sjonge… ome Bob denkt ook aan alles! Toch maar eens de handleiding lezen ;-) Bedankt voor de tip! Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 10-10-’05 15:37 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!