Blij met een dooie mus...

Woensdag 16 November 2005 om 12:05

Shocklog GeenStijl schreeuwt moord en brand: een mus is neergeschoten omdat hij 23.000 stenen van Domino D-Day voortijdig omgooide. Binnen 3 minuten was het beestje omgelegd door een daartoe op voorhand ingehuurd bedrijf. Moord met voorbedachte rade! De complete achterban wordt gemobiliseerd, actieplannen gesmeed en sabotagescenario's doorgenomen. Ruim 1500 commentaren, aandacht op 3FM en Radio538, zelfs op Nova... om een mus! Heeft iemand al eens bedacht dat GeenStijl bijzonder nauwe banden heeft (als in: het is hun belangrijkste financier) met de Telegraaf Media Groep, de uitgever van De Telegraaf, die zijn belang van 27 procent in SBS Nederland recent omruilde om voor een participatie van 20 procent in het Scandinavische moederhuis SBS Broadcasting? Wedden dat de kijkcijfers van Domino D-Day dit jaar beduidend hoger zijn dan in voorgaande (teleurstellende) jaren? Mijn gokje: een bijzonder effectieve 'viral marketing' tactiek, in gang gezet met een simpel persberichtje van SBS zelf. En al die trouwe reaguurders van het moronenlegioen klauteren op de barricaden in de vaste overtuiging nu eens een goede daad te verrichten...

Update: volgens GS was het inderdaad viral marketing, maar in opdracht van de Vogelbescherming. Ik twijfel, de SBS-connectie lijkt me waarschijnlijker. Het kan natuurlijk ook andersom zijn: GS trekt ouderwets van leer, wordt op verzoek van SBS teruggefloten door grootaandeelhouder De Telegraaf en verzint een 'stijlloze' uitweg in de vorm van een vogelbescherming guerilla marketing verhaal. Hoe dan ook, het record is verbeterd, qua stenen dan. De kijkcijfers bleven steken op ongeveer hetzelfde niveau als 2004. Nog steeds vrij fors, overigens: 2,4 miljoen kijkers (2004: 2,37 miljoen), goed voor een kijkdichtheid van 16% en een marktaandeel van 34%. Beter dan 2002 (1,8 miljoen) maar nog niet op het oude niveau van rond de eeuwwisseling (2,6 miljoen).

Hiervoor: "Systemen aan de macht" | Hierna: "Het hart van aanbidding" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!