We Media

Donderdag 29 December 2005 om 12:15

Jeremy Hermanns doet op z'n weblog verslag van de problemen bij Alaska vlucht 536, waar tijdens de vlucht een gat in de romp ontstond. Zijn verhaal en foto's zijn een uitstekend voorbeeld van citizens journalism - deskundige berichtgeving uit de eerste hand. Tegelijkertijd worden een paar voetangels en klemmen van we-media duidelijk zichtbaar: zo probeert Alaska Airlines via anonieme reacties de auteur in diskrediet te brengen. Enkele van zijn foto's werden door mainstream media gebruikt ter illustratie van hun eigen verhaal. Prima natuurlijk, mits de bron correct wordt vermeld. En dat dat niet altijd goed gaat blijkt uit één van de genomineerde foto's voor de Times foto-van-het-jaar: gemaakt door 'citizens journalists' Adam Stacey en Elliot Ward maar zonder toestemming gebruikt en ingezonden door het prestigieuze fotopersbureau Gamma.

Hiervoor: "Of zouden 'geesten' ook Googlen?" | Hierna: "Geheugen" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!