iPod goed voor je hart

Vrijdag 27 Januari 2006 om 20:11

Toen ik vorig jaar gedotterd moest worden heb ik het hele Internet afgestruind en net zo lang gezocht tot ik voldoende informatie over de ingreep had gevonden, op het door mij gewenste niveau - gedetailleerder dan de brochures van de Hartstichting, en uitvoeriger dan de cardioloog me kon informeren in de beperkte tijd die daarvoor beschikbaar was. Voor ouderen, die minder thuis zijn op het Internet of het Engels wellicht minder machtig zijn, zou een iPod vol Nederlandstalige filmpjes en presentaties over hun specifieke hartproblemen enorm waardevol kunnen zijn.

In de VS is dat al realiteit: dankzij het Arizona Heart Institute, een van 's werelds belangrijkste hartcentra, die het Cardiovascular Multi-Media Information Network heeft opgezet. Een website vol informatie voor zowel hartpatiënten, mensen in hun omgeving als professionals. Tientallen filmpjes en audiofragmenten over diagnostiek, behandelmethoden, diëten en gezondheidstips die niet alleen via de website zijn op te vragen, maar ook als (video-)podcast desgewenst volautomatisch en gratis op je iPod verschijnen. Arizona Heart geeft zelfs iPods aan patiënten, zodat ze de informatie zo vaak kunnen bekijken als ze willen. Een voorbeeld dat roept om navolging! (via Steve Rubel)

Hiervoor: "Op expeditie met een ijskrabber" | Hierna: "Ribattuta" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!