Zaterdagmorgen

Zaterdag 11 Februari 2006 om 16:25

Heerlijk met Jochum en Colder gewandeld rondom de plas 'Middelwaard', gelegen in het zuid-westelijk quadrant van de kruising Lek / A2 - als u begrijpt wat ik bedoel. U vindt een filmpje aan de andere kant van de break.

Hiervoor: "Cartoon Controversy" | Hierna: "Let there be light!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti/Ettje

Wat een schitterend filmpje Zeun, ik heb ervan genoten. Jochum heeft dus op een andere manier stenen verplaatst in een rivier op aard :-) Colder zal ook wel genoten hebben!

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 11-02-’06 18:44 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Jochum

Wie zal er het meest genoten hebben? Jochum met z’n steentjes, Colder met z’n lekke bal of Papa met z’n videocamera en ILive. Colder zag er in ieder geval moe maar voldaan uit :-)
Het was Genieten broer!

Jochum · 11-02-’06 18:48 · Reageer op Jochum

gravatar for DJ

Je hebt me aan het lachen gekregen met die formule 1-geluiden.
Ik ben benieuwd naar wat technische achtergronden (of is dat het geheim van de smid?). Welke camera? Resolutie? Met welk programma mix je de hele handel? (ILive? vertel).
Jammer dat je niet genomineerd was voor de Dutchbloggies – ik had je wel opgegeven…

DJ ( E-mail ) (URL) · 12-02-’06 08:47 · Reageer op DJ

gravatar for Gert Jan

De camera is een Sony mini-DV cameraatje, een DCR-HC14E. Lekker compact en prima kwaliteit. Het was de goedkoopste Sony met microfooningang en FireWire aansluiting (wat Sony zelf overigens iLink of zo noemt). De resolutie van de camera is standaard PAL, 720×576, 25 beelden per seconde. De 20 maal optische zoom is fijn (de 640 maal digitale ‘zoom’ een aanfluiting: volslagen zinloos en kwalitatief onbruikbaar: gelukkig kun je die uitschakelen) en de Super Steadyshot werkt goed genoeg om het statief thuis te laten.

Via de FireWire aansluiting verbind ik de camera met m’n Apple iBook (compacte laptop met 12” schermpje). Daarop staat iMovie, een onderdeel van Apple’s iLife suite, een verzameling multimediaprogramma’s. Zoals gebruikelijk bij Apple is iMovie heel intuïtief in bediening en prima geïntegreerd met de andere iLife applicaties (zoals iTunes en iPhoto), zodat het een fluitje van een cent is om alle filmfragmenten in te laden (real time, volautomatisch), het overbodige materiaal weg te snijden en wat overblijft op een tijdlijn te kieperen en in de gewenste volgorde te zetten. Daarna (nog steeds in iMovie) zonodig geluid bewerken, effectjes en titels erbij, klaar.

Om ‘m voor Web geschikt te maken encodeer ik het eindresultaat met de MPEG4 H.264 codec, 320×240 pixels. Of zoals Apple dat zegt: ‘film delen voor iPod’, een standaard optie die precies doet wat ik wil. De optie ‘film delen voor Web’ lijkt meer voor de hand te liggen; die gebruikt een wat oudere, meer algemeen beschikbare codec, zodat ook bezoekers met minder ‘up to date’ systemen de film kunnen bekijken. Die H.264 codec is echter stukken beter (scherper, meer vloeiend, compacter formaat). En KQ is m’n speeltuin: ik hoef geen grote massa te bedienen, en kan dus rustig de laatste technologie gebruiken ;-)

Omdat ik liever lui dan moe ben gebruik ik een klein programmaatje om de html-code te genereren voor de pagina. In principe kun je dat ook zelf even inkloppen (autoplay=“false”, movieurl=“zaterdagmorgen.m4v” enzovoorts) maar PAGEotX spuugt als ik de juiste opties aanvink de bijbehorende code keurig netjes uit. Da’s wel zo makkelijk.

Heb je een beetje een beeld gekregen? Als je meer wilt weten roep je maar ;-)

Enne… over die DutchBloggies, ik vind die ‘gemiste nominatie’ niet zo erg. KQ heeft wat mij betreft voldoende publiek, en ook een bepaald slag publiek als je begrijpt wat ik bedoel. Mensen komen hier terecht omdat ze mij kennen, of de link hebben gevonden bij een ander blog, of via Google door een zoekopdracht die blijkbaar in het verlengde ligt van wat hier besproken wordt. De beperkte bekendheid werkt voor mijn gevoel als een soort filter – ik mag graag denken dat het merendeel van m’n bezoekers op een bepaalde manier openstaat voor een constructieve discussie. Dat vind ik wel prettig, het schept kaders, creëert ruimte voor gedachtenwisseling en kleurt tegelijk de discussies op KQ die naar mijn idee doorgaans op een plezierige, respectvolle wijze verlopen. Als ik zie hoeveel sommige nominees te stellen hebben gehad met nieuw (en doorgaans heel tijdelijk) publiek, vind ik het wel prima dat ik niet genomineerd ben ;-) Ik ben benieuwd hoe Pelle het ervaart!

Gert Jan (URL) · 12-02-’06 16:23 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Pelle

Ik vind het leuker dat 10 mensen waarderen wat ik op m’n site zet, en daarom ook regelmatig terugkomen, dan wanneer 1000 mensen één keer komen kijken en daarna weer weg zijn.

Leuk dat de Dutchbloggies jury me genomineerd heeft, maar verder hecht ik er niet zo veel waarde aan eigenlijk. Zowiezo valt het qua extra exposure wel mee. Van alle unieke bezoekers op mijn website van afgelopen week (1433 stuks, die 12183 pageviews genereerden), zijn er maar 37 via de Dutchbloggies website bij mij terecht gekomen.

Ik denk dat de websites die publieksstemmen krijgen, wel hun bezoekersaantal hard omhoog zien gaan, maar bij mij heeft het vrijwel geen enkele invloed gehad.

Pelle ( E-mail ) (URL) · 13-02-’06 10:13 · Reageer op PelleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!