Choconoot

Woensdag 22 Februari 2006 om 12:06

Een heerlijk recept om op een druilerige dag in de krokusvakantie eens uit te proberen.

  • 200 gram pure chocolade in drie eetlepels water 'au bain marie' zacht laten worden.
  • Ondertussen vier eigelen en een zakje vanillesuiker in een steelpannetje op laag vuur al roerend verhitten tot een dikke, lichtgele crème is ontstaan.
  • Beetje bij beetje 150 gram suiker en 75 gram boter toevoegen; zodra de boter gesmolten is de pan van het vuur halen.
  • Roer de gesmolten chocola er doorheen en voeg 150 gram grof gehakte walnoten toe.
  • Bestuif een stuk aluminiumfolie met poedersuiker, stort de massa daar bovenop, rol 'm in de folie en zet het geheel een uur of vier onderin de koelkast.

Beschaafde plakjes van een halve centimeter afsnijden (probeer je te beheersen, 't is erg machtig spul) en serveren bij de Senseo. Onbehoorlijk lekker.

Bij bovenstaand recept houdt u vier eiwitten over. Wat nu?!

  • Rooster 125 gram gemalen kokos en 75 gram bloem al roerend tot het lichtgeel is. Laat afkoelen.
  • Klop de vier eiwitten met een snufje zout goed stijf.
  • Klop 125 gram suiker in gedeeltes door de eiwitten en roer daarna de geroosterde kokos en bloem er doorheen.
  • Maak kleine bergjes van deze massa (met spuitzak of twee lepels) op een met vetvrij papier bedekte bakplaat.
  • Bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 125°C, gasoven stand 1-2.

Graag had ik u ook een foto van deze kokosmacroontjes laten zien, maar de kids waren me voor... ;-)

Naar de voorpagina | E-mail GJ | elf reacties

Reisgenoten

gravatar for lijn

Van de eiwitten maak ik merengues. En Senseo… GJ, ga je schamen!
;)

lijn (URL) · 22-02-’06 13:42 · Reageer op lijn

gravatar for Mutti/Ettje

Hoezo krokusvakantie? Geen krokus te zien hier! En hoezo druilerige dag, ‘t is hier hartstikke licht vandaag met van tijd tot tijd wat lichte motsneeuw :-)
Ziet er trouwens wel heel erg lekker uit. Maar helaas, je woont te ver weg om even op de koffie te komen. En dat ben je je natuurlijk heel goed bewust!! :-(
Ga iemand anders pesten, in plaats van je moeder!

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 22-02-’06 14:13 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Mutti/Ettje
In reactie op : Beste lijn, waarom moet een mens, in dit geval Gert Jan, zich schamen voor het gebruik van een Senseo??? Leg eens uit, als je wilt! Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 22-02-’06 14:15 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ha, leer mij Lijn kennen! Koffie is espresso, op traditionele wijze gebrouwen van vers gemalen koffiebonen. Zo dus: En daarin heeft ze natuurlijk helemaal gelijk ;-) Gert Jan (URL) · 22-02-’06 14:36 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Willem Smouter

Oei, kijk uit dat je geen stukje zilverpapier in de vulling van je kiezen krijgt van dat koekje!

Willem Smouter ( E-mail ) (URL) · 22-02-’06 19:32 · Reageer op Willem Smouter

gravatar for Mutti/Ettje
In reactie op : Dat had je nou niet moeten zeggen, Willem. Ondervinding is de beste leermeester, heb ik als moeder zo langzamerhand geleerd :)En dus kijk ik er naar, en doe er het zwijgen toe. Misschien wel stiekem hopend dat… :) Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 22-02-’06 20:27 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Gert Jan

Haha, wat je ziet is poedersuiker, geen zilverpapier! Even het recept goed lezen: “Bestuif een stuk aluminiumfolie met poedersuiker”. Rijkelijk bestuiven, dan plakt de folie niet aan je overheerlijke choconoot. Geen problemen met vullingen dus – Mutti kan blijven hopen tot ze een ons weegt. Moet ze niet stiekem van de choconoot snoepen, want dan zit er meteen weer een onsje aan ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 22-02-’06 21:22 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rineke

Je mag ook huishoudfolie gebruiken om het in te wikkelen.

Rineke · 22-02-’06 21:28 · Reageer op Rineke

gravatar for Rineke

Vandaag konden we het niet laten…
Weer heerlijke choconoot en kokosmakroontjes gemaakt. Ilia is maandag jarig, dus maakten we er ook nog chocorotsjes, pindarotsjes en walnootrotsjes bij. Joëlle wil er nog een logje over schrijven… Misschien met recept?

Rineke · 25-02-’06 16:00 · Reageer op Rineke

gravatar for lijn

@Mutti: Gert Jan heeft het antwoord al gegeven, met foto nog wel ;-)

lijn (URL) · 27-02-’06 12:54 · Reageer op lijn

gravatar for Mutti/Ettje
In reactie op : Realiseer je je dat het vastentijd is, en dat die choconoot zeer verleidelijk is? Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 03-03-’06 16:39 · Reageer op Mutti/Ettje



Verder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!