Virtual characters

Vrijdag 17 Maart 2006 om 09:43

Text-To-Speech wordt beter en beter. Bekijk en beluister deze demo!

Hiervoor: "Hopen dat de lente nog even uitblijft..." | Hierna: "Bush: we hebben resultaten behaald!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

GJ, link klopt niet een http:// te veel..

terp ( E-mail ) (URL) · 17-03-’06 10:47 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Oeps… Gecorrigeerd. Thanks!

Gert Jan (URL) · 17-03-’06 11:36 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti/Ettje

Vraag me af: voor wie dit is? Wij hebben een programmaatje hier, voor een vriendin die soms weken niet kan typen door de reuma, en dat programma herkent spraak, waardoor ze dus door tegen de pc te praten toch kan blijven mailen. Probleem is alleen, ‘t is erg gevoelig voor intonatie en dialect klanken. Dus van het (onbewust) Utrechts accent van je vader kan het maar moeilijk chocola maken. Reden dat we het nog niet bij haar geïnstalleerd hebben.

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 17-03-’06 12:45 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Gert Jan

Dat is precies het omgekeerde: speech recognition. Daarvoor zijn tegenwoordig ook uitstekende pakketten te koop. ‘Out of the box’ is de herkenning maar matig, je zult elk pakket altijd een ruime periode moeten trainen. Maar daarna werkt het met een minimale foutmarge.

Dit is de omgekeerde route, je laat tekst uitspreken door de PC. Dit soort software wordt bijvoorbeeld ingezet als virtuele helpdeskmedewerker, of om je een pagina te laten voorlezen. Je geeft de rss-feed van Trouw op en krijgt de krant van vandaag voorgelezen, in plaats van dat je moet wachten tot de vrijwilligers van de blindenbibliotheek alles hebben ingesproken. Of je laat automatisch je favoriete blogs voorlezen en op je iPod zetten, zodat je in de file iets hebt om naar te luisteren ;-)

Gert Jan (URL) · 17-03-’06 12:58 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!