Wel het zoet, niet het zuur?

Woensdag 12 April 2006 om 11:48

Minister Verdonk daalt hoe langer hoe dieper in mijn achting. In de campagne voor het lijsttrekkerschap van de VVD doet ze haar uiterste best om haar naam synoniem te maken aan de kenmerken van haar beleid: duidelijkheid, daadkracht en afspraak is afspraak. Zodra echter Unicef haar naam gebruikt in een Google Grant campagne om internetters te wijzen op de keerzijde van al die rechtlijnigheid, kondigt ze aan snel te zullen uitzoeken of dat wel door de beugel kan. Google haalt vervolgens de advertentie off-line vanwege het gebruik van een 'individuele naam'.

Verdonk valt hiermee als beleidsvrouw wel heel erg door de mand. Ze wil graag het applaus incasseren van al diegenen die denken dat de beste reactie op het wereldwijde armoedevraagstuk bestaat uit 'de deur sluiten, hard NEE roepen en après nous le déluge', maar wee je gebeente als je haar naam ijdel gebruikt om te wijzen op een klein stukje van de ellende die haar beleid veroorzaakt. Geen kritiek graag!

Over de vorige Verdonk Google-bom was ik niet zo te spreken, maar dit lijkt me een uitgelezen moment om dat wapen in te zetten. Als we nu eens consequent onder de naam van Minister Verdonk linkjes zetten naar de Unicef petitie? Krijgt die petitie toch nog die terechte toppositie als mensen op Verdonk zoeken...

Hiervoor: "Don Corleone" | Hierna: "It's a thin line..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for lijn
gravatar for Mutti

Hoezo: vrijheid van meningsuiting? Dat is toch waar Rita Verdonk zo aan hecht?! Of geldt die vrijheid alleen voor bepaalde mensen?
Hoezo: wie in Nederland woont spreekt Nederlands? Dat is toch ook wat ze wil? Nooit geweten dat: Let’s go! tegenwoordig ook al Nederlands is.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 12-04-’06 12:30 · Reageer op Mutti

gravatar for Minister Verdonk

Ik doe mee!

Minister Verdonk (URL) · 12-04-’06 15:13 · Reageer op Minister Verdonk

gravatar for Pelle

Hoppa:

http://www.jellejanvanveelen.nl/weblog/r..

Pelle ( E-mail ) (URL) · 12-04-’06 18:47 · Reageer op PelleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!