Jezus leeft!

Zondag 16 April 2006 om 06:30

Christus is opgestaan!

De Opstanding door de ogen van Petrus, volgens Don Francisco.

Download hesalive.mp3.

"hesalive" speelt.


(Don Francisco? Die ouwe hippie? Jazeker, dezelfde. 'He's Alive' stamt uit 1977, en ik weet dat het uit de mode is - maar ik krijg nog steeds de tranen in m'n ogen bij het luisteren naar deze song. Call me a sentimental fool... op de een of andere wijze komt de boodschap dat Jezus leeft juist in deze hevig geornamenteerde, haast wee-zoete muzikale verpakking kristalhelder en ijzersterk bij me binnen.)

The gates and doors were barred
and all the windows fastened down
I spent the night in sleeplessness
and rose at every sound
Half in hopeless sorrow
and half in fear the day
would find the soldiers breakin' through
to drag us all away

And just before the sunrise
I heard something at the wall
The gate began to rattle
and a voice began to call
I hurried to the window
looked down into the street
expecting swords and torches
and the sound of soldier's feet

But there was no one there but Mary
So I went down to let her in
John stood there beside me
as she told us where she'd been
She said they've moved Him in the night
and none of us knows where
The stones been rolled away
and now his body isn't there

We both ran toward the garden
then John ran on ahead
We found the stone
and empty tomb
just the way that Mary said
But the winding sheet
they wrapped him in
was just an empty shell
And how or where
they'd taken Him
was more than I could tell

Oh something strange had happened there
just what I did not know
John believed a miracle
but I just turned to go
Circumstance and speculation
couldn't lift me very high
'Cause I'd seen them crucify Him
and I saw Him die

Back inside the house again
the guilt and anguish came
Everything I'd promised Him
just added to my shame
When at last it came to choices
I denied I knew His name
And even if He was alive
it wouldn't be the same

But suddenly the air was filled
with strange and sweet perfume
Light that came from everywhere
drove shadows from the room
and Jesus stood before me
with His arms held open wide
and I fell down on my knees
and I just clung to Him and cried

He raised me to my feet
and, as I looked into his eyes
love was shining out from Him
like sunlight from the skies
Guilt and my confusion
disappeared in sweet release
and every fear I'd ever had
just melted into peace

He's alive, He's alive!
He's alive and I'm forgiven
Heaven's gates are open wide
He's alive, He's alive!
He's alive and I'm forgiven
Heaven's gates are open wide
He's alive, He's alive!
He's alive and I'm forgiven
Heaven's gates are open wide
He's alive, He's alive!
He's alive!

Hiervoor: "Wachten met ingehouden adem" | Hierna: "Zalig Pasen" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Zomaar

God zij dank!

Zomaar (URL) · 16-04-’06 22:23 · Reageer op Zomaar

gravatar for margreet

IK ZAG JEZUS EN IK HOORDE:

JEZUS CHRISTUS IS OVERWINNAAR!

Als jong meisje voelde ik al kwade krachten om mij heen. Het was bedreigend en ik wist toen nog niet wat het was. Op veertienjarige leeftijd werd ik ‘s nachts hard in mijn maag gestompt of heel hard in mijn armen geknepen zodat ik er blauwe plekken aan over hield.

’s Ochtends keek ik een keer in de spiegel van mijn moeders kaptafel en ik zag een persoon in de spiegel en dacht: dat ben ik niet. Ik durfde niet meer in de spiegel te kijken en moest steeds tegen mezelf zeggen: “ik ben en blijf Margreet”. Grote angst groeide in me en kreeg de overhand.

Ik was voortdurend bang en op mijn hoede, bang om wat er nu weer komen zou. Ik kon er met niemand over praten. Mijn ouders wilden er niks van horen, ik huilde veel en durfde niet aan de nachten te denken die komen zouden.

Ik overwoog zelfmoord, maar de angst van: wat is er als ik doodga? Is het daar nog erger als hier of is er niks meer? Dat hield me tegen. Ik leefde constant in angst.

Ik hoorde een keer iets over glaasje draaien. Ik heb dat thuis gedaan. Er gebeurde weinig, maar wat ik nu weet en toen niet wist is dat ik de duivel meer terrein gaf in mijn leven. Ik opende als het ware de deur voor hem en nodigde hem uit, zonder het te weten.

Op zestienjarige leeftijd leerde ik mijn man kennen. Ik vertelde hem alles. We hadden over een programma gehoord van een paragnost. Ondanks het feit dat zijn verhalen me alleen maar meer bang maakte, voelde ik me gedwongen om toch elke zondag weer te luisteren naar dat programma. Ik hoopte daarin een oplossing te vinden voor mijn problemen. Weer zonder het te weten opende ik een deur voor satan en gaf hem meer voet. Onze kinderen groeiden op en kregen ook last van demonische aanvallen. Ik kon niets voor ze doen. Ik raakte overspannen, het was doodeng.

De kinderen hadden het over verschijningen die ik eerder ook had gezien. Matrassen bewogen ‘s nachts zonder dat je zelf bewoog. Mijn zoontje, die nu 15 jaar is, had het over een geest die in zijn lichaam kwam en hem stompte.

Ik zat opgesloten in een nachtmerrie die niet ophield. Ik wilde hulp maar wie kon me helpen? Mijn leven bestond uit angst en verdriet. De enige die nergens last van had was mijn man. We kregen vaak ruzie omdat hij mij en de kinderen voor gek verklaarde. We groeiden uit elkaar. Allerlei occulte troep werd me aangeboden op een bordje. Zoals iemand die me vertelde dat ik op een ongelukkige datum geboren was. Het had met de sterrenstand te maken. Maar tegen een kleine vergoeding konden ze me helpen. (Oplichterij dus)

Ik zag het niet meer zitten, ik voelde dat mijn leven ten einde liep, ik kon en wilde niet meer leven, ik liep met zelfmoordplannen ik wist alleen nog niet hoe ik het zou doen. Eindelijk kwam de verlossing. Een buurvrouw aan de overkant van de straat kwam naar me toe en zei: “je bent moe hé”?

Ze maakte een opmerking: “breng het bij De Heer”.

Twee weken later belde ze aan en ik deed de deur open. Het eerste wat ze vroeg was: “ik heb je toch niet laten schrikken”? Ze nodigde me uit voor een kopje koffie, ik was eerst niet van plan om te gaan, maar binnen een half uur zat ik toch bij haar thuis en ik vertelde haar alles. Ze zei: “meid, waar jij last van hebt is de duivel” Ze gaf me Het Boek oftewel de Bijbel.

Ik werd erg onrustig. Ik wilde God dienen maar wat is nu de juiste weg? Op deze weg van twijfels kwamen ook de Jehova’s-getuigen bij mij aan de deur. Ik praatte met hen en de christelijke buurvrouw. Ik vond het allemaal erg verwarrend en bad tot God: “als zij de waarheid spreekt, laat de Jehova’s-getuigen dan wegblijven”. En… ze kwamen niet meer! Het duurde niet lang meer, ik viel op mijn knieën en was kapot en gebroken. Ik wilde niet meer verder leven.

Ik huilde en huilde en wat wogen mijn zonden zwaar. Ik voelde een zware last op mijn schouders drukken.

Toen richtte ik me tot Jezus Christus, de Zoon van God. “Here Jezus, als U de weg de waarheid en het leven bent help me dan”. “Wilt U alstublieft al mijn zonden vergeven”? De zonden waar ik eerst zo verhard tegenover stond, wogen zwaar en ik schaamde me diep. Maar Jezus Christus vergaf mijn zonden en er viel een zware last van mijn schouders. Ik vroeg Jezus Christus in mijn hart en mijn leven te komen.

Dit is het belangrijkste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan.

De zware depressie verdween op slag en ik trok de gordijnen, die overdag ook dicht zaten, open en zong uit volle borst en begon God te loven en te prijzen. Ik voelde een warm vuur in mijn branden en ik was zo blij dat mijn hart overstroomde van blijdschap.

En op een dag bemerkte ik dat er een groot zwart demonisch figuur bij mij in de keuken was, klaar om mij aan te vallen. Ik kon hem zien, maar voelde geen angst en keek hem aan. Ik zag dat hij schrok en achteruit week. Op dat moment gebeurde er iets heel bijzonders. Jezus Christus verscheen en ik hoorde letterlijk zeggen; Jezus Christus is overwinnaar! En op dat moment verdween de demonische macht.

Ik hoorde heel veel stemmen en het klonk zo mooi: ”Jezus Christus is overwinnaar”! Wat ik heb opgeschreven is maar een gedeelte van wat ik heb meegemaakt. Dit is mijn getuigenis. Dankzij Jezus heb ik weer rust en vrede in mijn hart en leven. Niemand, geen helderziende, of wie dan ook kon me helpen.

Alleen Jezus Christus kon dit wonder voor mij doen. Jezus Christus leeft, dat heb ik mogen zien. En iedereen die in Jezus Christus gelooft, en Hem om vergeving voor zijn zonden vraagt en Jezus Christus in zijn hart en leven vraagt, zal gered worden en krijgt eeuwig leven en komt niet in het oordeel (hel).

Ik ben gekocht en betaald door het bloed van Jezus Christus. Ik ben nu een kind van God. Jezus Christus wilt u ook redden, Hij klopt aan de deur van uw hart. Laat u Hem binnen? Lees de Bijbel, Het Boek is in elke boekhandel te koop. Lees het en ontdek Gods plan voor U. Laat u dopen( volwassendoop) in de naam van De Vader, in de naam van de zoon Jezus Christus en in de naam van de Heilige Geest. Praat met God en bidt in Jezus naam. Bouw een persoonlijke relatie op met de Heer. Jezus houdt van u. Spoedig komt Hij terug en allen die Hem hebben aangenomen als redder en verlosser krijgen eeuwig leven.

Jezus houd van u.

Gods zegen,

Margreet van Dijk.

margreet ( E-mail ) · 26-04-’06 14:40 · Reageer op margreet

gravatar for Bram  Rebergen

Dag Gert Jan,

Via mijn broer ben ik op je site terechtgekomen. Aangenaam verrast moet ik zeggen. Je hebt iets moois gemaakt. Heerlijk om Don Fransisco (oude held van me) weer eens terug te horen. wat een lied!!! Kortom een verademing op http://www.. Zegen ermee en ik zal je regelmatig bezoeken.

groeten,
Bram Rebergen

Bram Rebergen ( E-mail ) (URL) · 12-04-’07 09:11 · Reageer op Bram RebergenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!