Bush in de olie - en doorspoelen maar!

Donderdag 20 April 2006 om 10:41


Bovenstaande grafiek (klik voor het hele plaatje) toont de relatie tussen de indexes van de populariteit van George Bush en de inverse olieprijs. De rode lijn is de 'approval rate', het percentage Amerikanen dat tevreden is over wijze waarop Dubja het presidentschap inhoud geeft (hoger is beter), de blauwe lijn is de geschaalde omgekeerde index van de olieprijs (hoger is goedkoper). Om uw geheugen een steuntje te geven: die piek in oktober 2001 is naar aanleiding van de inval in Afghanistan.

Aangezien de olieprijs grotendeels wordt bepaald door de markt van vraag en aanbod, zou je kunnen concluderen dat Bush' populariteit weinig te maken heeft met zijn politiek, alleen met de olieprijs. Als Bush slim is, valt hij gewoon een olieproducerend land binnen zodat hij goedkope olie kan halen... O wacht, laat maar. Dat was die tweede piek, in maart 2003. Been there, done that.

Het plaatje links toont de 'Bush approval rate' sinds 2001, op een creatieve manier gevisualiseerd. Bush down the drain, zogezegd. Of zou dit de draaikolk in de benzinetank van een Amerikaanse SUV voorstellen? Meer van dit leuks bij Pollkatz. En als we toch aan het Bush-bashen zijn, wat dacht u van deze parodie op 'I Am The Walrus' ;-)


Hiervoor: "Boeken schrijven - anno 2006" | Hierna: "De gewoonste zaak van de wereld..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Niet liefde door de maag maar aan de pomp? zoiets?

terp ( E-mail ) (URL) · 20-04-’06 14:39 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!