Op de fiets

Dinsdag 25 April 2006 om 20:38

Eigenlijk is die titel natuurlijk gereserveerd door Merel - maar voor deze keer jat ik 'm even. Vanmiddag kreeg ik van Rineke namelijk een nieuwe fiets. Van de Lidl. Heel betaalbaar, en érg compleet. Een Nexus-naaf met zeven versnellingen, een stevige tweepotige standaard, standlicht voor en achter, dynamo in de as van de (geveerde!) voorvork, alles d'r op en d'r an. Alleen de plek op de achtervork, waar we een solide slot hadden verwacht, was leeg. Rineke en ik keken elkaar aan. Zoveel toeters en bellen, en dan geen slot. Typsich Lidl. Nou ja, die sloten verkopen ze bij de HEMA ook wel.

Terwijl we naar de auto terugliepen verzamelde ik alle paperassen en accessoires die in plastic zakjes her en der aan het lichtmetalen ros hingen en gaf ze aan Rineke. Plotseling zag ik een rare dop bij de standaard. Nieuwsgierig peuterde ik 'm open en trof een bussleutelgat aan. 'Kijk eens of er in dat doosje een sleuteltje zit?' Rineke opende het doosje en toverde een zwarte sleutelhanger te voorschijn. 'Ehm... is dit wat?' Op de sleutelhanger bevonden zich een paar knopjes. Op goed geluk drukte ik er één in. 'Bliep-bliep' zei de fiets en bleef als aan de grond genageld staan. We keken elkaar verbluft aan. Een fiets met centrale vergrendeling en afstandsbediening...

Vanavond ben ik een rondje gaan fietsen. Plaatjes (uit de telefoon) na de break!

Hee, een ballon. Afstappen, 'bliep-bliep', ernaartoe!

Moeilijk te zien, maar in de mand liggen al twee dames en twee heren

Heet!

Slechts een man om de boel aan de grond te houden is wat weinig bij zoveel wind. Camera weg, en handen uit de mouwen!

Gelukt!

Een laatste groet

En verder fietsen maar weer

Hiervoor: "Cocooning" | Hierna: "Radio Digitaal" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Annelies

Schitterende foto’s, maar ik wil een foto van die fiets en dan specifiek de centrale vergrendeling en sleutelhanger!!!!

Annelies ( E-mail ) · 25-04-’06 22:56 · Reageer op Annelies

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Nou, komen ze dan: Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 26-04-’06 10:53 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Annelies
In reactie op : Kijk, dat bedoel ik! Dank, dank. Ziet er super stoer uit. Echt een fiets voor jou :-p Ik zie je al bij een deftig kantoor aankomen waar allemaal zeer goed betaalde managers uit hun dure auto’s stappen. Jij stapt van je fiets, loopt richting ingang en drukt even nonchalant op je afstandsbediening, waarbij je fiets “blieb blieb” zegt. Hilarisch!!!! Annelies ( E-mail ) · 26-04-’06 13:22 · Reageer op Annelies

gravatar for Gert Jan
In reactie op : En dan heet het ding nog ‘Carrera’ ook… En da’s geen bescheiden stickertje of zo, maar die naam staat in grote ‘snelle’ zwart-witte letters op het buizenframe dat is uitgevoerd in silver-metallic met blinkend verchroomde spatborden. Een patserfiets, dat is het! Hij zou niet misstaan tussen de Porsches ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 26-04-’06 13:42 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Maar wat blokeert ie dan? Het draaien van de trap-as?

terp ( E-mail ) (URL) · 26-04-’06 16:19 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Indirect ook de trapas. Hij vergrendelt simpelweg de (stalen) tweepoot standaard. Daarmee is standaard één wiel van de grond. Omdat-ie een terugtraprem achter heeft (plus velgremmen voor en achter, in totaal dus drie remmen) draaien de trappers mee, zodat je na enkele stappen de trapas blokkeert. Natuurlijk is het een klein kunstje de achterkant op te tillen en ‘m dan alsnog mee te nemen, dus ik zal een ketting o.i.d. moeten kopen om ‘m aardevast te kunnen vastmaken. Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 26-04-’06 17:05 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Dat was ik dus!! Mutti ( E-mail ) (URL) · 26-04-’06 22:30 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Creatief… zo te zien heb je op ‘preview reactie’ geklikt, en daarna op jezelf gereageerd. Maar wat was nu je eerste reactie? :-) Gert Jan (URL) · 26-04-’06 22:52 · Reageer op Gert Jan

gravatar for DJ

‘Jouw’ ballon lijkt verdacht veel op ‘de mijne’!
Klik op (link).
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En met je nieuwe fiets, natuurlijk. Vertel over een jaar intensief trappen eens hoe het ros erbij staat… Ben ik erg benieuwd naar!

DJ ( E-mail ) (URL) · 27-04-’06 19:16 · Reageer op DJ

gravatar for bert

hey , die fiets heb ik ook al1 dan in het zwart ! owja die blockade is bij mii stuk :’(

bert ( E-mail ) · 19-04-’08 09:30 · Reageer op bertVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!