Nieuwe Job

Donderdag 27 April 2006 om 17:06

Jawel, Terp had aan een half woord genoeg. Geen sexy projecten als freelancer meer: maandag aanstaande begint yours truly aan een nieuwe uitdaging als Hoofd UNIX bij Essent Kabelcom, een grote jongen in de Nederlandse telecommunicatiebranche. Actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv, internet en telefonie, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Qua omvang is het de tweede kabelmaatschappij in Nederland. Essent Kabelcom heeft een eigen kabelnetwerk, waarvan het hoofdnet volledig is verglaasd en alle aansluitingen geschikt zijn voor retourverkeer. Dat betekent dat ze geschikt zijn voor internet, digitale televisie en telefonie - en klaar voor nieuwe typen verbindingen, zoals 100Mb en zelfs 1Gb Ethernet-to-the-Home.

De UNIX-mensen beheren de servers die de netwerkdiensten (zoals persoonlijke en zakelijke websites, email, LDAP enz.) voor 530.000 @home en @work klanten in de lucht houden. Sjoerd, oud-Capcaver, is één van hen. Hij legde mijn CV neer bij de verantwoordelijke manager toen die op zoek was naar een hoofd voor de UNIX-afdeling. En ziedaar: vanaf maandag spring ik iedere ochtend in de auto, op weg naar Amsterdam-NW om leiding te gaan geven aan deze ploeg vakmensen!

Hiervoor: "Gracebase" | Hierna: "Hoog, hoger, hoogst" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Pelle

Wow, klinkt als een leuke job. Gefeliciteerd!

Pelle ( E-mail ) (URL) · 27-04-’06 17:20 · Reageer op Pelle

gravatar for lijn

Hoofd UNIX, hihi :) Ben ik even blij dat je met Sjoerd gaat werken.

Gefeliciteerd GJ!

lijn (URL) · 27-04-’06 18:14 · Reageer op lijn

gravatar for Marina

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Wel ongezellig dat je dan minder vaak bij ons langskomt, maar oké… ‘t is voor het goede doel.
;o)

Marina (URL) · 27-04-’06 19:41 · Reageer op Marina

gravatar for Bob

Gelukkig maar dat sjoerd wel Unix kan. ;-)

Maar zonder dollen: Gefelicitaart!

Bob · 27-04-’06 19:44 · Reageer op Bob

gravatar for Jochum

Gefeliciteerd!

Jochum · 27-04-’06 20:12 · Reageer op Jochum

gravatar for Rineke

Wat denk je krijgen wij nu ook 3 routers van @home?

Rineke · 27-04-’06 20:37 · Reageer op Rineke

gravatar for pa

Van harte kinderen.

pa ( E-mail ) · 27-04-’06 20:53 · Reageer op pa

gravatar for terp

sorry GJ met UNIX kan ik je niet helpen ;-) maar vanharte, hopen dat het een blijvertje is….

terp ( E-mail ) (URL) · 27-04-’06 21:42 · Reageer op terp

gravatar for Annelies

Gaaf!!! Kom je nu te werken bij het @Home gebouw in A’dam? Ben even de straatnaam kwijt, maar als je die zegt dan weet ik gelijk of het de goede is. Als je daar komt te werken, kom je dus allemaal oud-collega’s van mij tegen. Althans, voor mij waren het collega’s, volgens mijn baas was het de klant. In ieder geval had ik uitstekend contact met ze. Wie weet kan je sommigen dan nog de groeten van me doen.
Of ik kom je een keertje op je werk bezoeken :-p

Annelies ( E-mail ) · 27-04-’06 22:41 · Reageer op Annelies

gravatar for Mutti

Fijn om te ‘horen’-lezen. Gefeliciteerd!

Mutti ( E-mail ) (URL) · 28-04-’06 00:06 · Reageer op Mutti

gravatar for Eric
gravatar for Gert Jan

Dank, dank! Het lijkt me een leuke job, ik heb er zin in, ondanks de onmiskenbare reactionaire marxistische anti-amerikaanse inslag van UNIX (of is het juist: dankzij? ;-) En inderdaad, Annelies, het is het gebouw aan de Gyroscoopweg. Jouw oud-collega’s zitten één etage lager, als ik het goed heb!

Gert Jan (URL) · 28-04-’06 10:48 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Annelies
In reactie op : Super!! Mocht je een zwarte man tegenkomen die luistert naar de naam: Perez ;of een blanke man met een misvormde hand die luistert naar de naam Djarno, doe ze de hartelijke groeten ;-)

Oh en zou je voor MJ willen kijken of ze op jouw afdeling met scootertjes rondrijden? Op de verdieping onder jou zit namelijk het NOC. Daar worden de storingen gesignaleerd en in de gaten gehouden en gepoogd op te lossen. Door de geheimzinnige sfeer die daar om hing (we mochten daar namelijk absoluut niet naar binnen, alleen door de miniscule raampjes kijken) kreeg MJ het idee (hij heeft een rijke fantasie) dat in het NOC allemaal Japannertjes op scootertjes reden om de storingen op te lossen. Ik heb hem een paar maanden later van die illusie bevrijdt, aangezien ik toen op de vrijdagmiddagborrel ben geweest en wel in het NOC mocht en ik kon hem vertellen dat het een gewone ruimte was met een groot scherm waar alle verbindingen op stonden en daarnaast hadden ze een aantal schermen aan staan met onder andere MTV. Het enige spectaculaire was dat als er een probleem ontstond dat dan het Star Trek geluid van “red alert” door de ruimte galmde.
Maar goed, wie weer rijden er op jouw afdeling Japannertjes op scooters, dus MJ heeft weer hoop ;-)

Annelies ( E-mail ) · 28-04-’06 12:07 · Reageer op Annelies

gravatar for Annelies

Zeg eens kwakzalver…. ik weet niet hoe jij leiding geeft, maar ik heb de halve dag geen internetverbinding gehad. En dat lag niet aan mijn pc, maar aan de verbinding van @hoompie. Dussss, wat heb jij uitgespookt op je eerste dag?????????

Annelies ( E-mail ) · 01-05-’06 16:32 · Reageer op Annelies

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ik heb ze verteld over je routertjes, en toen zeiden ze ‘O, dat regelen we wel…’ ;-) Gert Jan (URL) · 01-05-’06 16:41 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti

Ik vreesde het al :)Weet maar al te goed hoe het mij en m’n pc vergaat als hij er met z’n vingertjes aan gezeten heeft :(
Nou ja, pluspunt is: dat je lekker heel veel in huis en met je kindjes hebt kunnen doen :-p

Mutti ( E-mail ) (URL) · 01-05-’06 16:47 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti
In reactie op : Zie je wel!! Blij dat ik bij die andere provider zit, wiens naam ik maar niet noem, en die me vandaag alweer een heleboel lelijke woorden heeft laten zeggen :-( Haalt gewoon, als ‘t niet werkt, het slechtste in me naarboven! Mutti ( E-mail ) (URL) · 01-05-’06 16:49 · Reageer op Mutti

gravatar for Annelies
In reactie op : Sommigen daar zijn er gek genoeg voor om zoiets daadwerkelijk te doen, maar ik ga uit van jou eerlijkheid…… ;-) Annelies ( E-mail ) · 02-05-’06 17:22 · Reageer op Annelies

gravatar for Glenn

Gefeliciteerd!

Grappig, ik moest gisteren voor m’n werk op de Gyroscoopweg 2E (Redbus) zijn. Wetende dat ik op de terugweg in de file sta ben ik eens de Gyroscoopweg gaan verkennen. Toevalligerwijs kwam ik ook het DC van Essent tegen. Kom je daar te werken?

Glenn ( E-mail ) (URL) · 09-05-’06 10:45 · Reageer op Glenn

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Nummer 90-92, uit m’n hoofd; dat is het kantoorpand, helemaal aan het eind van de Gyroscoopweg. heb je GoogleEarth op je computer, dan kun je er zo naar toe vliegen Gert Jan (URL) · 10-05-’06 21:17 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!