WWJD

Zaterdag 29 April 2006 om 17:42

De 15-jarige Ava Lowry stelt in een hartverscheurende flash animatie (waarschuwing: geen fijne beelden) de vraag der vragen. Helaas weten sommige evangelicals dat niet te waarderen: in plaats van de woorden van de Heiland er op na te slaan sturen ze doodsbedreigingen. Gelukkig is Ava niet zo snel onder de indruk.

Hiervoor: "Disney copy-paste" | Hierna: "Sequenties: repetitief en serieel" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Het artikel in het ND had ik al gelezen…
Maar waaruit maak je op dat het evangelische mensen zijn, rechtsradicale christenen in Amerika, die deze scheldpartij aan het adres van dit meisje op hun geweten hebben?
Oké, ‘t is allemaal Engels, en dus kan ik niet alles lezen, en wat ze schrijven daar lusten de honden geen brood van, dat ben ik met je eens, alleen ik kon nergens uit opmaken dat het fundamentalistische christenen waren die dit schreven…
Overigens, een dappere 15 jarige, die Ava! Petje af!!

Mutti ( E-mail ) (URL) · 29-04-’06 22:57 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan

Rechts en evangelisch zijn in Amerika bijna synoniem geworden, dat is juist het probleem. Veel rednecks geloven dat de segregatie onderdeel van de scheppingsordinatie is: ook de slavernij is op die grond in volle overtuiging verdedigd. Wist je dat er een eng nauwkeurige overeenkomst is als je de kaart van staten die voor Bush stemden naast de kaart van de staten waar slavernij het laatst werd afgeschaft legt? Een aantal van de bedreigingen (en nog wel ergere dan Ava gebruikte in haar ‘antwoord’) is gepost op conservativeunderground.com, waar je aan de signatures kunt zien dat nationalisme en religie hand in hand gaan. Verkijk je er echter niet op: in de VS heeft religie een heel andere functie dan bij ons. Veel Amerikanen gebruiken religie zoals een dronkaard een lantaarnpaal: om tegenaan te leunen, niet voor verlichting. Wat daar ‘evangelical’ heet is niet te vergelijken met wat hier ‘evangelisch’ heet.

Gert Jan (URL) · 29-04-’06 23:32 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!