De Bol in mei

Zaterdag 06 Mei 2006 om 14:24

Steilrand

Vanmorgen uitgewaaid op 'De Bol'. Om een uur of negen, ons ontbijt achter de kiezen. Ilia gaat nog een klein blokje om met Colder. In de auto gestapt, Nieuwegein uit. Langs IJsselstein, Benschop en Lopik, de eindelijk uitgelopen bomen, weilanden met schapen of koeien en heel wat weidevogels gaan we de dijk op langs de Lek. Er liggen mistsluiers over het water en het land.

Foto's, meer tekst en QuickTime VR na de break!

QuickTime VR: klik en sleep met de muis om om u heen te kijken.
In- en uitzoomen kan met de + en - knoppen in de controllerbalk,
en de shift en control toetsen van uw toetsenbord.

We zakken de dijk af rijden nog dichter naar de waterkant en stappen uit. Joëlle heeft zich toch wat fris, shirtje met spaghettibandjes, aangekleed. Pech. Mijn T-shirt vind ik ook wat dun en de jongens hebben ook blote armen en driekwart broeken. Gert Jan is ingepakt met laagjes kleding. Dat lijkt een verstandige keuze, maar helpt ons niet meer. Ik ga er maar vanuit dat het vast wel warmer wordt.

Twee bomen vormen de poort

Om op De Bol te komen wandelen we eerst de strekdam af. Af en toe een opmerking, over de waterstand, over cachekaartjes en de lege batterijen van de camera. Gert Jan loopt terug naar de auto voor reserve batterijen, maar die blijken er niet meer te liggen. Tja, hij is al wel eens eerder er voor teruggelopen...

Weide

Eerst lopen wij de strekdam verder af naar de weide die er achter ligt. Gert Jan haalt ons zo wel weer bij. jochum gaat lekker door het hoge gras dollen met Colder. Ilia probeert een lekke voetbal weg te trappen, maar schopt er langs, tot groot plezier van Joëlle. Het is fijn om ze zien te genieten. Er komt een vrachtschip langs en even later klotst het water tegen de basaltblokken. Wat een rust. Gert Jan klimt over het hek en stapt de wei op.

Jochum met pluizebollen

Jochum verzamelt uitgebloeide paardenbloemen om de pluizenbollen leeg te blazen. Er wandelt een man met een camera op statief langs, op zijn rug hangt een enorme telelens. Vogelaar...

Strand

We gaan verder, klimmen over het opstapje, naar de andere kant van het prikkeldraad en lopen het strandje op. Gert Jan schopt de bal in de Lek, Colder draaft er achteraan en neemt een duik, zwemt naar de bal en brengt hem terug het strand op.

Joëlle aan de Lek

Joëlle doet haar sandalen uit en loopt op blote voeten te spetteren. Ze geniet. Jochum wil eigenlijk ook wel op blote pootjes door het nat, maar daar steken we een stokje voor. (wordt vervolgd)

Aardlagen

Jochum op de Bol

Joëlle met bloem (1)

Joëlle met bloem (2)

Jochum met bloem

Hiervoor: "Wat heb je vandaag op school geleerd?" | Hierna: ". . . und was war der beste Moment Ihrer Amtszeit?" | Naar de voorpagina | E-mail Rineke

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Yuk, wat een eng gezicht, dat madeliefje door Joëlle d’r oor.
Maar verder een mooi verhaal, over een heerlijk gezinsuitje.
Nu nog aan GJ leren om altijd verse batterijen bij zich te hebben :-)

Mutti ( E-mail ) (URL) · 10-05-’06 13:19 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!