Omkatten

Zondag 28 Mei 2006 om 23:59

Eénmaal per jaar slaat een substantieel deel van bloggend Nederland de hand aan z'n eigen layout. Allerlei even kekke als onbegrijpelijke designs steken links en rechts de kop op, de een nog extravaganter en creatiever dan de ander. Vaak een lust voor het oog, maar zelden een onverdeeld genoegen. Want in al het grafische geweld delft de content maar al te vaak het onderspit, en daarmee de trouwe bezoeker. Noem me saai en ouderwets, maar ik hecht aan rust, reinheid en regelmaat - tenminste voor zover het de structuur en 'look & feel' van een primair tekst-georiënteerd medium betreft, ongeacht of dat nu op dode bomen of op live pixels wordt gepubliceerd. Mijn grijze cellen vinden het fijn om in één oogopslag te herkennen op welke site ik ben beland, en ik vind het fijn om vervolgens te weten waar ik mijn favoriete content op zo'n site kan vinden.

Vaak duurt het een aardige tijd voor een site zijn draai heeft gevonden, in die zin dat alle content een logische plek heeft gevonden in de paginaopbouw en de relatie tussen vormgeving en inhoud is gestabiliseerd. De kalverliefde tussen die twee moet evolueren tot een hechte band. Als zo'n uitgave dan eenmaal een beetje is uitgekristalliseerd mag dat van mij tot in lengte van dagen zo blijven - tenzij er een sterk moverende reden is om de boel om te gooien, zoals een radicale koerswijzging van het type inhoud of een wisseling in management.

Daarvan is bij dit blog geen sprake. Ook dit jaar laat KQ de nationale omkatdag daarom aan zich voorbijgaan. Uw rustpunt op de woelige baren van het wereldwijde web, uw pleisterplaats langs de digitale snelweg, ziet er donderdag precies zo uit als woensdag - alleen de inhoud zal zijn geactualiseerd.

Met die geruststellende gedachte wens ik u welterusten. En onthoudt: mocht u straks onverhoeds overvallen worden door een diep, weemoedig verlangen naar het internet van vóór 1 juni, dan kunt u hier even bijtanken.

We gaan wel verhuizen naar een andere server, overigens. Binnenkort. Maar daarover later meer.


Hiervoor: "Psalmen voor Nu - Als een hert... (42 en 43)" | Hierna: "Klein verhaal over geloof" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!