Klein verhaal over geloof

Maandag 29 Mei 2006 om 17:10

Als mensen zeggen dat je voor een geloof kunt kiezen, (...) dan hebben ze het niet over het geloof zoals ik dat ervaar. Ik heb er niet voor gekozen. Ik zou ook niet kunnen kiezen om er niet voor te kiezen. Het lijkt misschien het meeste op verliefdheid. Ik kan niet vandaag beslissen dat het tijd is om verliefd te worden en te denken, ach, we nemen die, die is beschikbaar en handig. Als we zien hoe wij mensen een drama kunnen maken van verlies, verlaten worden, die ene zo verschrikkelijk missen, doodongelukkig zijn als liefde niet wordt beantwoord in plaats van dat we rationeel denken, om de hoek is er nog iemand met armen en benen, een mond en een geslacht, nemen we die toch – dan kom je een beetje in de buurt van mijn gevoel dat we niet zo vreselijk veel te kiezen hebben over of we geloven of niet.

Anja Meulenbelt gunt haar lezers op een prachtige, ontwapenende manier een inkijkje in haar geloofsleven. Een van hen reageert: "Die 'geruchten over god', zoals je dat zo mooi noemt, die zijn toch wel het glas van het aquarium, als je begrijpt wat ik bedoel. Zonder dat glas heb je alleen maar water dat tussen je vingers doorglipt." Een bekend beeld, maar niet waar, denk ik. Wilt u daar eens dieper over nadenken dan verwijs ik u graag naar Matthijs, die daar diepe dingen over heeft gezegd - wat heet, hij wijdt er zelfs een aparte categorie aan...


Hiervoor: "Omkatten" | Hierna: "Naastenliefde, vrijheid en diversiteit" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

[zwaar off topic] maar toen jij na de lunch in Amsterdam je mac weer opstartte ging in de rest van Nederland internet uit ;-)

terp ( E-mail ) (URL) · 29-05-’06 17:17 · Reageer op terp

gravatar for terp

CDA, Christenunie, SP wat voor een kleur zou dat opleveren…

terp ( E-mail ) (URL) · 30-05-’06 00:48 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!