To link or not to link...

Maandag 19 Juni 2006 om 14:18

Een voor de hand liggende reden voor het ontbreken van hyperlinks is de angst dat de lezer de weg kwijtraakt en zijn vertrouwde nieuwsbron in de steek laat. Geert-Jan Bogaerts, chef internet bij de Volkskrant, ontkent dat die overweging een rol speelt. “Ik zie graag meer links op de site.” Het Content Management Systeem van de Volkskrant (en de andere PCM-kranten) laat het simpel invoegen van een hyperlink echter niet toe. Bogaerts: “Daar moet html aan te pas komen en we hebben niet de mankracht om dat vaker te doen.” Bogaerts ziet hier voorlopig geen verandering in komen, omdat het systeem pas sinds januari draait en aanpassingen te duur zijn. (bron: Camiel Donicie in DeNieuweReporter)

Excuse me?! Toen we bij Sensys in 2003 besloten de doorontwikkeling van ons CMS op een laag pitje te zetten omdat er 600 CMS-en leverbaar waren (waarvan er nu nog zo'n 150 over zijn) en we over onvoldoende marketingpower beschikten om daar tegenop te kunnen boksen, was het belang van de hyperlink als de levensader van het Internet al lang tot ieders hersenpan doorgedrongen. Comanche beschikte dan ook over alle mogelijkheden om te linken naar interne en externe bronnen, inclusief checks of de links nog wel valide zijn en automatische aanpassing van intern gewijzigde url's. En daarin stonden we zeker niet alleen.

De grote vraag is nu: hoe kan het dat er anno 2006 nog een CMS bestaat dat zijn gebruikers niet op een vriendelijke manier laat linken? En de nog grotere vraag: hoe kan het dat iemand zo'n CMS selecteert!?


Hiervoor: "Stripstrijd - foul play?" | Hierna: "Echt niet!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for lijn

Dat vraag ik me ook dagelijks af :D

lijn (URL) · 19-06-’06 16:36 · Reageer op lijn

gravatar for Marina

Heb anders nog wel een mooi schoolvoorbeeldje voor je, hoor. :o)

Marina (URL) · 19-06-’06 16:37 · Reageer op Marina

gravatar for basj

ik wil je dat wel eens uitleggen, maareh…heb je een weekje? :D

basj (URL) · 19-06-’06 16:38 · Reageer op basj

gravatar for Bob

Cathelijne: Als jij nou eens opschiet met het omzetten van die content. :-p

Bob · 19-06-’06 17:50 · Reageer op Bob

gravatar for Gert Jan

Lijn en Marina: nog eventjes geduld... dan heeft Ome Bob jullie verlost uit je ellende ;-) basj: gezellig! ;-)

Gert Jan (URL) · 19-06-’06 17:53 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Marina

Oh nee, laat maar. Doe maar wat Basj zegt. Vind het veel gezelliger als je weer eens langskomt!

Marina (URL) · 20-06-’06 00:45 · Reageer op Marina

gravatar for terp

Nog altijd jammer dat Comanche langzaam gestorven is…

terp ( E-mail ) (URL) · 20-06-’06 11:50 · Reageer op terp

gravatar for Lars

Het verbaasde me ook – jammer dat mijn reactie bij De Nieuwe Reporter door hun WordPress werd opgegeten. Enniehoe, ik kan ‘t me haast niet voorstellen dat ‘t niet in het CMS zit en zelfs dan lukt ‘t m’n moeder nog om linkjes aan te maken – voor plaatjes draait ze haar hand evenmin om.

Kranten hebben moeite om externe bronnen aan te halen, is mijn indruk. Het stuurt de lezer inderdaad weer op pad, waar vast een ‘standing order’ voor bestaat dat dat niet mag gebeuren.

Maar don’t get me started over CMS’en! :) Ik heb er te veel van gezien en alle implementaties draaien op drama’s uit. Jullie GX concurrenten hebben indertijd ook – ondanks toezeggingen dat het niet zou gebeuren – ontelbare duizenden manuren bij Planet naar de 404 gejaagd.

Maar ja, de eerste implementatie van een CMS waarbij de uiteindelijke gebruikers (lees: redacteuren) de doorslag mochten geven, moet ik nog zien.

Maar deze ‘we kunnen geen linkjes plaatsen van een aharef lukt ons niet’ komt wat zwakjes op me over.

Lars · 21-06-’06 16:33 · Reageer op LarsVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!