7 Juli 2005

Vrijdag 07 Juli 2006 om 10:31

Keep watch, dear Lord, with those who work, or watch, or weep, and give your angels charge over those who sleep. Tend the sick, give rest to the weary, bless the dying, soothe the suffering, pity the afflicted, shield the joyous; and all for your love's sake.
(Book of Common Prayer, Evening Prayer II)

The Wounded Angel

The Wounded Angel, in de binnentuin van St. Pancras church, opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in de Londense metro. Rachel, die twee meter voor de bom in haar treinstel zat maar het overleefde, schrijft: "The statue was called the 'Wounded Angel' - a calm face carved in ( I think) quartz, wings suggested behind, the other half of the profile still unhewn and so appearing shattered."

Bijzonder: Rachel vecht niet alleen voor een onderzoek naar de gang van zaken (de regering Blair laat het nogal afweten wat dat betreft), maar ook tegen de afbraak van de democratie en tegen de 'database state', beide door de regering in gang gezet onder het mom van terrorismebestrijding. Een vrouw die de hoge prijs van vrijheid en privacy aan den lijve heeft ondervonden en er pal voor staat.


Hiervoor: "Verdonk, Haider, De Winter, Le Pen..." | Hierna: "Echt of nep?" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!