Google koopt Neven Vision

Woensdag 16 Augustus 2006 om 12:22

Picasa Product Manager Adrian Graham meldt opgetogen via GoogleBlog dat de mensen van Neven Vision worden toegevoegd aan het Picassa team. Neven Vision is een directe concurrent van Riya, dat al eerder hier ter sprake kwam naar aanleiding van het - onterechte - gerucht dat Google hen wilde overnemen. Beide bedrijven bieden technologie voor het destilleren van doorzoekbare data uit visuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van objecten of personen in foto's of videomateriaal.

Aan de ene kant biedt dergelijke software grote voordelen; je kunt in no-time je fotocollectie doorzoeken op een portet van je kind, of je videocollectie doorakkeren op zoek naar dat fragment van de eerste stapjes. Aan de andere kant - combineer deze technologie met Google's Image Search en je vindt personen die niet gevonden willen worden in de achtergond van de vakantiekiekjes van wildvreemde mensen. Nog wat eenvoudige recherche-skills en je hebt de persoon in kwestie rap getraceerd. Zoals Riya oprichter Munjal Shah naar aanleiding van deze overname al terecht opmerkte (zij het met een iets andere motivatie): "Only the paranoid survive..."

Hiervoor: "Er is er één jarig, hoera!" | Hierna: "After the Garden" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!