PGB

Donderdag 31 Augustus 2006 om 08:24

De brief van het Bureau Jeugdzorg Utrecht oogt olijk, met een kleurig logo in een frivool lettertype. Op ons verzoek hebben ze een indicatiebesluit genomen, meldt het BJU, op basis van de indicatiestelling door een door ons ingeschakelde JHV. Ik gok dat dat staat voor JeugdHulpVerlener. Het bureau kent toe: AWBZ Activerende Begeleiding ALG klasse 2 voor 2-3,9 uur/week, AWBZ Verblijf TYD klasse 1 voor 1 etmaal/week en AWBZ Ondersteunende Begeleiding ALG klasse 1 voor 0-1,9 uur/week. In alle gevallen is de leveringsvorm PGB, een Persoonsgebonden Budget.

Concreet betekent dat, dat we een zak geld krijgen om hulp in te kopen voor onze oudste zoon, die is gediagnosticeerd met PDD-NOS. Fijn, bedankt! Denk ik. Nu zou ik nog graag willen weten hoeveel geld, welke hulp ik daarvoor kan kopen en bij wie.

Het is dat het om serieuze zaken gaat, anders zou ik me uitgebreid vrolijk kunnen maken om dit soort brieven. Ongetwijfeld bedoelen alle betrokkenen het goed, maar met zo'n 'indicatiebesluit' tjokvol jargon en onverklaarbare afkortingen en klassificaties wordt je als hulpvrager regelrecht het bos ingestuurd. Een bos met zoveel bomen dat zelfs Google er niets meer doorheen ziet. Want ook Google kan geen soep koken van deze acronymen... Ik probeer een begin te maken met de verklarende woordenlijst. Als u kunt aanvullen houd ik me aanbevolen!

AWBZ, Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten
PDD-NOS, Pervasive Developmental Disorder - Not Otherwise Specified (aan autisme verwante contactstoornis)
ALG, algemeen?
TYD, misschien gewoon tijd?
TDV (de T zal voor Tijd staan, gezien de context)
PGB, PersoonsGebonden Budget

Hiervoor: "Passie voor De Passie" | Hierna: "Alpha cursussen in Utrecht" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Wij zitten zelf ook in zo’n soort molen voor onze middelste dochter, ze hebben het kastje-naar-de-muur principe tot in perfectie uitgewerkt. Ik word er al niet meer verdrietig van hoeveel geld daar weggegooid word. Elke keer weer heb ik zoiets van: ik ben zeker de eerste die deze vraag stelt. Zucht…

terp ( E-mail ) (URL) · 31-08-’06 09:10 · Reageer op terp

gravatar for Marleen

Hoi Gert-Jan,
TYD staat voor Tijdelijk Verblijf (dwz logeeropvang). Op http://www.persaldo.nl staat een lijst met specificaties hoeveel geld je per uur activerende begeleiding of ondersteunende begeleiding en per etmaal Tijdelijk Verblijf krijgt uitgekeerd. Dat doet BJZ overigens niet zelf, maar dat doet het Zorgkantoor (die nemen als het goed is binnenkort vanzelf contact met je op).

Marleen · 31-08-’06 11:56 · Reageer op Marleen

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Hee, da’s bruikbare info! Dankjewel! Zo, dat zijn nog forse bedragen… De Stichting Filadelfia gaat ons helpen met het vinden van de juiste zorg, en met zo’n budget zie ik de invulling van onze zorgvraag weer met wat meer vertrouwen tegemoet. Gert Jan (URL) · 31-08-’06 17:45 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Eens kijken of we elkaar verder wegwijs kunnen maken. Rineke heeft dit budget aangevraagd op advies van school, met hulp van Filadelfia. Zie http://www.filadelfia.nl Gert Jan (URL) · 31-08-’06 17:48 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!