Religie van de toekomst in Nederland

Maandag 04 September 2006 om 15:18

Opvallend initiatief: de 250 jaar oude Nederlandse Orde van Vrijmetselaren organseert op 14 september een symposium in de Grote Kerk in Den Haag, waarop "bouwstenen aangedragen worden voor een interreligieuze dialoog."

De terminologie 'bouwstenen aandragen' is natuurlijk typisch voor de Vrijmetselarij - maar de lijst met sprekers is dat allerminst. Goed, de grootmeester van de Orde van Vrijmetselaren, Diederik van Rossum, sluit het geheel af. Maar de voorafgaande uren worden gevuld met inleidingen van Imam van Bommel (Islam), Rabbijn Soetendorp (Jodendom), Dr. Gowricharn (Hindoeisme, Forum/Verwey-Jonker Leerstoel), Prof. dr. Anne van der Meiden (PKN, predikant en emeritus-hoogleraar massacommunicatie en public relations) en Dr. Ton van Eijk (RK, priester en voorzitter van de Raad van Kerken in Nederland).

Op het symposium staat de vraag centraal of er wel iets denkbaar is als een religie van de toekomst, en hoe het fenomeen religie dan een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren aan een vreedzame en menswaardige samenleving.

Helaas ben ik verhinderd, maar mochten er lezers zijn die dit symposium bezoeken dan publiceer ik graag hun verslag!

Hiervoor: "Not My Type" | Hierna: "Religie in cijfers" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Annelies

Zo, dat is gaaf!!! Ik zou ook heel graag een verslag hiervan lezen. Het is dat MJ moet werken, anders zou ik er ook best wel bij willen zitten.
Ik weet niet of Nederland al klaar is voor een nieuwe religie (hier in Hardenberg zijn we per 1 september pas PKN, terwijl we in Groningen 8 jaar geleden al eigenlijk zover waren, dus de conservatievere delen van het land hebben er nog wel een beetje moeite mee), maar om alvast met elkaar om te tafel te gaan zitten en te communiceren is een hele grote, goede stap. We kunnen zoveel goeds van elkaar leren.

Annelies ( E-mail ) · 04-09-’06 23:04 · Reageer op Annelies

gravatar for Jeroen

Nog een nieuwe religie, nog een nieuwe afgod. Mensen OPEN je OGEN, JEZUS is de enig HOEKSTEEN!!!!!! Deze tekst staat zo ongeveer 10 maal in de bijbel:

1 Petrus 2,6 In de Schrift staat immers: ‘In Sion leg ik een hoeksteen die ik heb uitgekozen om zijn kostbaarheid; wie daarop vertrouwt, komt niet bedrogen uit.’

Mattheus 21,42 Daarop zei Jezus tegen hen: ‘Hebt u dit nooit in de Schriften gelezen: “De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden. Dankzij de Heer is dit gebeurd, wonderbaarlijk is het om te zien.”

OPEN JE OGEN, LAAT JEZUS DE SCHELLEN ERVAN VERWIJDEREN, WEG MET RELIGIE!!!!!

JESUS HEALS, DELIVERS and SAVES!!!!!!

Jeroen · 06-03-’07 00:02 · Reageer op JeroenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!