Religie in cijfers

Dinsdag 05 September 2006 om 08:43

Speciaal voor zij die geloven in statistiek: het 112 pagina's dikke SCP-rapport 'Godsdienstige veranderingen in Nederland'. De cijfers laten zien hoe de grote kerkgenootschappen leeglopen, terwijl de kleinere 'niches' floreren. Blijkbaar weten deze kleinere kringen een beter en passender antwoord te bieden op de groeiende belangstelling voor 'het hogere' dan de grotere kerken. Tegelijk zoekt echter een steeds groter deel van onze bevolking troost in diffuse semi-spirituele rituelen, zowel individueel als collectief beleefd. Geen nieuws van het front dus - maar wel een verdere precisering en cijfermatige onderbouwing van trends die op zich al zichtbaar waren. Tolle et lege.

Hiervoor: "Religie van de toekomst in Nederland" | Hierna: "Verkiezingen" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Gewoon maar blijven ploegen en zaaien, en wachten tot de Heer van de Oogst komt… Je niet door cijfertjes laten opnaaien.

Mutti (URL) · 05-09-’06 11:25 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!