Goed voor hart en bloedvaten?
Maandag 18 September 2006 om 12:23

"Uit analyse van alle grote studies moet de conclusie worden getrokken dat vermindering van de inname van verzadigd vet geen lager risico op hart- en vaatziekten geeft. De enige dieetfactor die consequent gepaard gaat met een risicoverlaging is de consumptie van groenten, fruit en omega-3 vetzuren." Unilever wordt er vast niet vrolijk van. Dat concern drijft immers zo ongeveer op de linolzuur bevattende cholestorol verlagende vetproducten. En nu we het toch over cholestorol hebben; "Elke daling van het cholesterolgehalte met 1 mg per deciliter bloed ging gepaard met een 11 procent hoger risico op een dodelijk hartinfarct." Voor iemand die - zoals ik - mede op aanraden van de Hartstichting heel veel heeft bijgedragen aan de omzet van Becel producten, is dit tamelijk explosief materiaal.
Hiervoor: "Woede om niets" | Hierna: "Het gaat beter! (2)" | Naar de voorpagina | E-mail
GJ
Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.
Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:
Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:
Word even een reisgenoot en geef uw reactie:
P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!
Oeps! Je leerde het al van ons: cholesterol verlagende producten.
Mutti (URL) · 18-09-’06 18:09 · Reageer op MuttiIs er ergens een adres waar we kunnen klagen?
Kantekening: Er wordt hier niks gezegd over dat verzadigde vetten wel degelijk je heel efficient dikker maken!!!
joost · 18-09-’06 22:27 · Reageer op joost