Neem je medicijn!

Maandag 25 September 2006 om 17:09

Hoe vaak ik het m'n moeder wel niet heb horen zeggen... En terecht natuurlijk, want medicijnen helpen alleen als je ze inneemt - en bij sommige moet dat zelfs op een vast tijdstip. NeemJeMedicijn.nl wil je daar graag bij helpen. Je vult je naam, GSM nummer en medicatierooster in en op de juiste tijden ontvang je een SMS-je. De dienst, die volgens de site is opgezet door 'een bezorgde vader', is echter verre van gratis: €10,- inschrijfgeld plus €0,21 per ontvangen bericht. Even rekenen... da's €229,95 per jaar als je driemaal daags aan de beurt bent. Veel geld, maar het niet innemen van je medicijnen kan uiteindelijk een stuk duurder zijn.

Daar staat dan weer tegenover dat de notoire pillenslikker uit een ruime sortering medicijnwekkers kan kiezen, die stuk voor stuk slechts een fractie van dit bedrag kosten. Bovendien zijn zowel SMS-dienst als wekkers uiteindelijk natuurlijk allemaal 'domme' systemen, die niet meer doen dan je op gezette tijden waarschuwen met een specifieke boodschap. En voor deze toepassing bestaat al een veel intelligentere oplossing die je medicijngebruik centraal registreert, pas gaat SMS-en als het nodig is (namelijk als je je medicatie niet op tijd hebt ingenomen) en ook nog eens kan escaleren naar je arts als je niet reageert op die herinnering.

Hiervoor: "Parkour & Acrobaties" | Hierna: "Terreur" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

OOoooo, je hebt me dus wel gehoord, al die keren…. :-)
Nou ja, was een gratis advies, misschien dat je het daarom met enige regelmaat in de wind sloeg?

Mutti (URL) · 25-09-’06 23:42 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!