Talpa's slimme marketing

Vrijdag 13 Oktober 2006 om 13:36

Jeroen van Inkel biedt Natasia een kans de Gouden Kooi te verlaten. In een brief, die in veelvoud vanuit een helikoper in de achtertuin van De Gouden Kooi werd gedropt, biedt hij aan haar inleg van €10.000 (die ze kwijt raakt als ze voortijdig de villa verlaat) voor haar te betalen. Dat klinkt allemaal heel kosjer en lief - wat heet, gewoon genereus! Tot je even bedenkt wie de eigenaar is van Q-Music. Q-Music is actief in Vlaanderen en Nederland. De zender kreeg in Nederland de rechten op de etherfrequenties 100.7, 100.4 en 100.5 FM, de oude frequenties van Noordzee 100.7 FM. Talpa Media moest die frequenties destijds afstaan omdat ze Radio 538 wilden kopen: zowel in Nederland als in België is het namelijk verboden meer dan één nationaal frequentiepakket te beheren. Daarbij is een onderhandse deal gesloten die al meerdere vragen opriep. In de praktijk lijkt het zo te zijn dat het Belgische Q-Music eigendom is van de Persgroep (50% eigenaar van de Vlaamse Media Maatschappij), terwijl Q-Music Nederland op papier eigendom van de Persgroep, maar feitelijk in handen van Talpa is.

Dat zet Jeroen van Inkel's gebaar in een ander licht: Talpa int als boete de inleg van Natasia, sluist het geld vestzak-broekzak door naar Q-Music, die het geld weer aan Natasia teruggeeft. Het resultaat van deze excercitie: Talpa is van een potentieel imagoprobleem af, Q-Music heeft gratis een boel publiciteit met een actie die uitstekend past binnen het format van de zender. Clever.

In de brief staat het volgende:

Lieve Natasia,

Hoe gaat het nu met je? Je leven zal ondertussen wel in een stroomversnelling terecht zijn gekomen gezien al het tumult dat is ontstaan op jouw besluit voor lange tijd in de Gouden Kooi te gaan wonen, weg van huis en van je kinderen. Ikzelf ben vader van twee mooie dochters en kan me voorstellen dat je bepaalde keuzes maakt waar je later spijt van krijgt.

Ik wil mij nergens mee bemoeien maar ik zou mij heel goed voor kunnen stellen dat je ondertussen op je besluit terug zou willen komen en lekker weer naar je eigen huis en naar je kinderen terug zou willen gaan. Maar omdat je zelf 10.000 euro hebt in moeten leggen als boete wanneer je binnen het jaar het huis zou willen verlaten, is die weg wellicht afgesloten.

Om deze drempel in je besluitvorming weg te nemen, wil ik je een voorstel doen. Als jij voor dinsdagochtend 08.30 uur besluit het huis te verlaten, ben ik bereid jou namens Q-music (mijn werkgever) deze 10.000 euro te betalen. Daarnaast wil ik je ook helpen een baan te vinden als directiesecretaresse.

Op die manier kun je terug naar je eigen huis en vooral terug naar je kinderen.

Een bezorgde vader,

Jeroen van Inkel
Q-music

Hiervoor: "DRM? Nee, dank u!" | Hierna: "Vakantie Bijbel Feest - Schip Ahoy!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Joost

Schitterend, wat een soap…en heel veel slimme aandacht voor het Talpa programma.
Hoewel….als ik naar die Natasia luister….verdient ze nul aandacht, diep medelijden met haar kinderen.
http://www.q-music.nl/video/Natasia%20re..

Joost ( E-mail ) · 16-10-’06 14:31 · Reageer op Joost

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Inderdaad, wat een mens… Jeroen uitmaken voor een junk die z’n kinderen in de steek laat, wat een vals kreng! Pff… Gert Jan (URL) · 17-10-’06 07:21 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!