VakantieBijbelFeest - Schip Ahoy! (II)

Zaterdag 28 Oktober 2006 om 09:10

Tijd voor een tussentijdse evaluatie - tussentijds, want zondag doen we het vakantiebijbelfeest nog eens dunnetjes over ;-)

Kort en goed: het was een creatief, gezellig en drukbezocht feest. De eerste dag (die samenviel met het Suikerfeest) kwamen er zo'n 70 kinderen, de derde dag was hun aantal dankzij mond-tot-mond reclame gegroeid tot ruim 100. Ik schat dat daar zo'n 25 kinderen uit onze gemeente bij zaten; de rest komt uit de omgeving van de kerk. Ook in dat opzicht (een dienende functie voor de buurt) was het feest dus geslaagd!

Organisatoren Els en Joan zijn op belangrijke details afgeweken van het al jaren gevolgde draaiboek. Het meest in het oog springend was de manier waarop de 'verwerking' dit keer werd vormgegeven. De zes oudste leeftijdsgroepen werden geclusterd tot drie groepen, die roulerend elk van de drie dagen een andere activiteit ondernamen in één van de drie creatieve hoeken; de 'doe- en zoekhoek', de 'decorhoek' of de 'toneelhoek'. Onvoorstelbaar hoeveel creativiteit daarin was gestopt, en hoe dat de kinderen stimuleerde om daar keer op keer nog weer overheen te gaan. Het resultaat van hun inspanningen mochten ze steeds in het afsluitende plenaire deel van de ochtend presenteren.

Voor de liefhebbers zal ik deze post later uitbreiden met voorbeelden van de dagindeling en een verdere uitleg, maar eerst ga ik de zaterdagse lijst huishoudelijke klusjes afwerken. In de tussentijd kunt u zich vermaken met de foto's!


Hiervoor: "Veel nieuws, maar geen updates" | Hierna: "Wintertijd" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!