Adverteren in RSS feeds

Zondag 29 Oktober 2006 om 18:53

Bright (normaal toch een uitgave die zijn naam eer aandoet) slaat voor de verandering de plank nu eens volledig mis: ze experimenteren met advertenties in de RSS feed. Dat is an sich al fout, heel erg fout; een RSS feed bevat content en niets anders - dat is het hele idee van een RSS-feed. Tot overmaat van ramp pakt het experiment ook nog verkeerd uit, waardoor hun RSS feed van de afgelopen dagen voor 95% uit twee advertenties bestaat die alleen door de wervend bedoelde koppen en de zwaar irritante herhaling als advertenties zijn te herkennen.

Dat nu uitgerekend Bright deze fout maakt mag verbazing wekken, maar de reacties van de lezers zijn ronduit verbijsterend: als door horzels gestoken meldt de ene na de andere lezer de feed van Bright te hebben verwijderd.

Blijkbaar weegt de kwaliteit van de redactie van Bright, cumulatief toch goed voor vele tientallen jaren gedegen internetjournalistiek en duizenden uitstekende artikelen, niet op tegen de ergernis die één foute marketingbeslissing oproept. 't Is een ondankbaar vak, journalist, of is het een ondankbaar publiek...

Hiervoor: "Wintertijd" | Hierna: "SDU-stemcomputer taboe, maar hoe zit het met NedAp?…" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Tri

Weet je toevallig hoe dit uitpakt bij sites als Feedburner? Ik geloof dat zij tegenwoordig ook al ads hebben in hun feeds, alleen ik heb geen idee of dit concept werkt.

Tri ( E-mail ) (URL) · 10-11-’06 07:45 · Reageer op TriVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!