Betrouwbaar en bekwaam

Vrijdag 17 November 2006 om 00:06

Jan Marijnissen en André Rouvoet zijn zowel de betrouwbaarste als de bekwaamste lijsttrekkers voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, volgens de meer dan 1 miljoen Nederlanders die het KiesKompas hebben ingevuld. Jan scoorde op betrouwbaarheid een 7,4 en op bekwaamheid een 7,2; André respectievelijk een 7,3 en een 7,1. Overigens wel opvallend - beide heren hebben nog nooit aan een regering deelgenomen, hoe kun je ze dan beoordelen op bekwaamheid? Het gaat om het gevoel, zullen we maar denken.

In dat licht ben ik ook zeer content met de namen die ónderaan de lijst bungelen; Geert Wilders, Marco Pastors en Rita Verdonk. Die score lijkt me een opsteker voor de betrouwbaarheid van het KiesKompas zelf, én voor het beoordelingsvermogen van de kiezer. Zou dat nu door het Trouw-publiek komen? Of wijken mijn politieke opvattingen minder ver af van de massa dan ik altijd heb gedacht...

Hiervoor: "Pivot 1.40 beta 2" | Hierna: "Domino Night" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!