Onder de auto...

Zaterdag 18 November 2006 om 14:41

...uit eigen vrije wil, wel te verstaan. Mijn geliefde had bij het achteruitrijden een stevige betonnen dukdalf over het hoofd gezien, die netjes onder de bumper door was geschoven en het laatste stuk van de uitlaat (de S-bocht uit de knalpot) had dubbelgevouwen. Met behulp van een slijptol had ik dat probleempje een paar weken geleden al 'verholpen', maar de schade bleek groter. De garage gaf een prijsopgave van 480 euro, een aardige slok geld, en kon 'm bovendien niet voor dit weekend repareren. En zondag willen we naar Heerenveen op en neer - dus zelf maar aan de slag. Eerst een inspectie van het probleem. Bij dit model Volvo 940 loopt de uitlaat vanaf de katalysator via een tussendemper met een bocht over de achteras heen. In die bocht bleek hij compleet doormidden gebroken, net onder een mof. Kijk, dat biedt kansen. Het laatste stuk uitlaat eronderuit gehaald, het afgebroken stuk pijp met veel moeite uit de mof gehaald en de uitlaat teruggehangen, het uitstekende stuk pijp uit de middendemper schoongemaakt en de mof erover geschoven, overvloedig met Holst 'Gun Gum' dichtgesmeerd... Klaar.

De kosten vielen alleszins mee: voor €5,50 'Gun Gum' verbruikt, en €29,- uitgegeven voor een garagekrik en twee as-steunen die het gewicht van een 940 kunnen dragen. Natuurlijk is dit uitstel van executie, we zullen maar vast wat geld opzij leggen ;-)


Hiervoor: "Light of the world" | Hierna: "Bangmakerij" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Annelies

Dat wordt dus maar afwachten of we jullie morgen zien….. ;-)

Annelies ( E-mail ) · 18-11-’06 20:11 · Reageer op Annelies

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Tsssk, wat een vertrouwen in je broer ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 19-11-’06 00:07 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!