Sumeyra en Ceyda Kaba

Zaterdag 25 November 2006 om 23:05

Een onbegrijpelijk verhaal. Sumeyra (15) en Ceyda (14) wonen al elf jaar in Nederland bij hun vader (tevens voogd) en stiefmoeder, die beiden de Nederlande nationaliteit hebben. Toch zijn de meisjes volgens de regels illegaal in Nederland, en zullen ze binnenkort worden uitgezet. Óf het verhaal is niet compleet, óf het beleid van minister Verdonk is nog mensonterender en beschamender dan ik al dacht. Misschien is het wel beide...

Hiervoor: "Mooi rood is niet lelijk" | Hierna: "Digitale Expertise" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for <span class='registered'>terp</span>

Een meisje in de klas van 1 van mijn dochters moet terug naar Liberia ze is 8, hier geboren en heeft geen idee waar ze naar toe gaat… dat verhaal is wel compleet! Ik speel met de gedachte om de pers maar eens in te gaan lichten…

terp ( E-mail ) (URL) · 25-11-’06 23:31 · Reageer op terp

gravatar for Annelies

Te belachelijk voor woorden!!
Is er niet ergens een wet dat kinderen bij hun ouders op de beste plek zijn (mishandeling uitgesloten uiteraard). Je zet toch geen minderjarige kinderen uit naar een voor hun onbekend land. Bij aankomst moeten ze zich maar redden? Afgrijselijk!!

Annelies ( E-mail ) · 26-11-’06 10:52 · Reageer op Annelies

gravatar for Mark-Jörg.

Zeker afreageren van de verkiezingsnederlaag….

Mark-Jörg. · 26-11-’06 12:57 · Reageer op Mark-Jörg.

gravatar for Rineke

Het is zelfs zo, dat Nederland niet de Rechten van het Kind heeft ondertekend. Misschien dat daarom mevrouw Verdomd haar gang lijkt te kunnen gaan. (Ik ben boos)

Rineke · 26-11-’06 19:48 · Reageer op Rineke

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Nou, Nederland heeft het verdrag inzake de Rechten van het Kind wel degelijk ondertekend: sinds 1995 geldt het verdrag hier onverkort. Iedere vijf jaar toetst het VN-Comité voor de Rechten van het Kind het Nederlandse beleid op dit punt. In 2004 concludeerde het VN-Comité echter dat Nederland het Verdrag niet goed naleeft. Ze was in het bijzonder bezorgd over het onderbrengen van kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers in gesloten centra met beperkte mogelijkheden voor onderwijs. Het comité beval o.a. aan dat alle kinderen van asielzoekers die wachten op uitzetting passend onderwijs en onderdak krijgen. Gert Jan (URL) · 26-11-’06 21:58 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Hans
In reactie op :

Wat ik minstens zo erg vind is dat een zich Christelijk noemende partij (het CDA bedoel ik dus) hier geen stokje voor steekt. Ik denk dat de “ruk naar links” die vorige week is ingezet daar veel mee te maken heeft. Balkenende moet niet vergeten dat zijn partij niet alleen de grootste is gebleven, maar ook 3 zetels heeft VERLOREN !

Hans · 27-11-’06 19:44 · Reageer op HansVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!