Liefde, brood en slaap

Dinsdag 02 Januari 2007 om 16:34

Liefde, brood en slaap

Brekend nieuws: de derde CD van is nakende, gevolgd door een derde psalmentour. Gezien het doorslaande succes van de vorige twee tours zou ik u adviseren fluks te reserveren!


Hiervoor: "Nieuwjaar!" | Hierna: "Kleine wasjes, grote wasjes..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Joëlle

Hiep hoi!

danst een rondje door de kamer

Joëlle (URL) · 02-01-’07 19:26 · Reageer op Joëlle

gravatar for Eelco

Zit je ook al de hele maand met smart te wachten op het door Rien beloofde voorproefje? Dat was voor december beloofd!

Uit de PvN E-zine van december:
“…De eerste psalmen van cd3 zijn inmiddels zo goed als af. Onze projectcoördinator Jolanda Oosterom heeft aangekondigd dat ergens deze maand een voorproefje op de site beschikbaar komt….”

Eelco · 02-01-’07 19:39 · Reageer op Eelco

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ik heb vanavond fragmenten van 123, 127, 134, 110, 46 en 145 mogen beluisteren en echt, ze zijn de moeite van het wachten meer dan waard! en het duurt vast niet lang meer voor ze op de site van PvN staan ;-) Gert Jan (URL) · 02-01-’07 22:24 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Annelies
In reactie op : Heb vreugdedansje gezien en kan dus bevestigen dat die daadwerkelijk heeft plaats gevonden…. Annelies ( E-mail ) · 02-01-’07 23:57 · Reageer op Annelies · Lees de reactie van Gert Jan

gravatar for Gert Jan

Op de vernieuwde website van Psalmen voor Nu staat een compilatie van fragmenten: kijk maar eens hier http://www.psalmenvoornu.nl/index.php?cI..

Gert Jan (URL) · 04-01-’07 19:10 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Eelco

En wat viel er vandaag op de mat? De CD! Dit keer rechtstreeks bij het Boekencentrum besteld. Dat wordt weer lekker veel psalmen luisteren de komende tijd…… heerlijk.

Eelco · 09-02-’07 13:27 · Reageer op Eelco · Lees de reactie van Gert Jan

gravatar for Gert Jan

Haha, bofkont! Wij hebben ‘m ook bij ze besteld, maar nog niet in huis. Misschien morgen… geniet er van!

Gert Jan (URL) · 09-02-’07 13:47 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Johan ter Beek

O wat is ie mooi. De muziek doet me een beetje denken aan de “million dollar hotel”. Ingetogen, met veel hoorn en orgel en gitaar, met enkele vrolijke noten. Wel valt het op dat er minder “pop” in zit. Alleen de nummers van Sergej Visser hebben nog enige “hitgevoeligheid”. Nu maakt dat voor een positivo als deze persoon niet veel uit. Maar “Psalmen voor Nu” mag best een beetje X-factor en spice krijgen, qua muziek dan. Anders kan het wel eens indutten in te veel gezochte melodielijnen. We wachten af! Voorlopig nog steeds genieten!

Johan ter Beek ( E-mail ) (URL) · 09-02-’07 15:17 · Reageer op Johan ter Beek

gravatar for Eelco

Er zitten weer heerlijke nummers tussen. En wat bij deze CD m.i. echt winst is: de teksten zijn veel beter te verstaan dan bij verschillende nummers op de vorige CD’s. Want bij de Psalmen, en zeker bij de dichterlijke hoogstandjes van “Psalmen voor Nu”, wil je de teksten ook echt horen. Wonderlijk is ook om te merken dat Psalm 23, die in de nederlands versie op deze CD staat, een andere impact lijkt te hebben dan de Friese toegift op de 1e CD. Misschien is het de gewenning, misschien zijn het een aantal treffende Friese zinnen (Jo bin’ neisteby; Ik kom wol teplak) die in het nederlands minder pakkend zijn… Ik maar één advies: luisteren die CD!

Eelco · 12-02-’07 10:44 · Reageer op Eelco

gravatar for Gert Jan

Het wachten valt zwaar! Ik heb ‘m op 2 januari enkele minuten na de aankondiging via de nieuwsbrief van ‘Psalmen voor Nu’ bij Interticket besteld, samen met kaarten voor het concert in Tivoli en promotiemateriaal, maar wacht nog steeds. Eigenlijk best wel vervelend…

Gert Jan (URL) · 13-02-’07 20:17 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Eelco

Dat moet erg zwaar zijn. En bij Sky Radio is Rien van den Berg ‘m ook nog niet komen pluggen ;-) ?

Eelco · 14-02-’07 09:16 · Reageer op Eelco

gravatar for Joëlle

Maar het wachten is beloond; vrijdag issie door de bus gevallen. Mam en ik waren helemaal blij. Mooie cd! :D

Joëlle (URL) · 19-02-’07 08:00 · Reageer op Joëlle

gravatar for Henk ten Voorde

Wij proberen in onze gemeente onder leiding van onze muziekgroep Psalmen voor Nu te introduceren. Zelf heb ik lang geprobeerd om dat te stimuleren. Maar het valt eerlijk gezegd niet mee. Ze zijn gewoon moeilijk te zingen. De zinnen zijn te lang. Het is meer proza dan poezie. Enkele uitzonderingen daargelaten. Ik betwijfel daarom ernstig of we met Psalmen voor Nu op de goede weg zijn.
Henk.

Henk ten Voorde ( E-mail ) · 20-03-’07 12:08 · Reageer op Henk ten Voorde

gravatar for Gert Jan
In reactie op Annelies: Psalmen voor Nu is niet bedoeld voor gemeentezang, althans niet primair. In de praktijk blijken verscheidene psalmbewerkingen van PvN de weg naar de eredienst te vinden: dat is pure winst. Maar andere zullen qua gebruik beperkt blijven tot de persoonlijke liturgie of de kleine kring, of wellicht alleen worden meegezongen in de auto. Meer beoogt het team ook niet, volgens mij; ze willen de psalmen dichter bij de mensen brengen “…Door een berijming te maken in fris, direct en herkenbaar Nederlands. En door nieuwe melodieën te componeren, die beter aansluiten bij wat mensen thuis zoal luisteren.” Rien heeft verschillende keren zijn verbazing uitgesproken over het tempo en de breedte van de verspreiding van het gebruik van PvN in de erediensten. Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 20-03-’07 13:33 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Eelco

Je neemt “Geen woord te veel” wel erg letterlijk……..

Eelco · 14-03-’08 16:22 · Reageer op Eelco

gravatar for Gert Jan
In reactie op Eelco: Mea culpa… de CD is al ruim een week binnen, maar ik heb het te druk om ‘m fatsoenlijk te beluisteren, laat staan er over te schrijven… :( Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 15-03-’08 08:09 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!