Kopje onder in RijnWaarde

Zondag 07 Januari 2007 om 22:20

Doop MaaikeEen bijzondere viering, vanmorgen in Rijnwaarde. Michel en Karina legden belijdenis van geloof af en liet hun dochtertje Noa dopen - 'gewoon' zoals we dat gewend zijn in onze eigen kerk, door het babyhoofdje te besprenkelen met wat water uit een doopvont. Gewoon tussen aanhalingstekens, omdat een in zichzelf al zo bijzonder is dat het nooit gewoon zal zijn... En Maaike, vriendin van onze dochter Joëlle, en de dochter van onze vrienden Balt en Gera, legde getuigenis af van haar geloof en werd gedoopt door onderdompeling. Kopje-onder in een rond bassin dat speciaal voor de gelegenheid was opgezet in de aula van de Bonteberg, de school waar de gemeenschap sinds geruime tijd haar samenkomsten viert. Meer, waaronder een video'tje (belabberde kwaliteit uit de GSM, maar toch) na de break!

Een emotionele gebeurtenis, meebeleefd door zo'n 200-250 mensen, waarvan bijna de helft gasten (al dan niet verwant aan de dopelingen) en de rest vaste RijnWaarders. Mensen in alle soorten en maten, veel jonge gezinnen - da's te verwachten in een Vinex-wijk, net als de massa kinderen - maar ook verscheidene ouderen. Het is heel bijzonder om te merken dat die gemeenschap in breedte en diepte groeit in zo'n hoog tempo dat het voor ons als relatieve buitenstaanders bijna niet bij te houden is.

RijnWaarde, een samenwerkingsverband van drie kerken, valt binnen onze portefeuille als missionaire ouderlingen van de Jeruzalemkerk. Ambtshalve bezoeken we ze daarom met enige regelmaat (eerlijk gezegd meer vanwege de inspirerende vieringen en de warme gemeenschap ;-) maar niet regelmatig genoeg, zo bleek maar weer. Een half jaar geleden hebben we als Jeruzalemkerk Richard Roest, die al een paar jaar samen met zijn vrouw Anita als opbouwwerker actief was binnen RijnWaarde, beroepen en aangesteld als predikant voor RijnWaarde. En nu passen ze al niet meer in de Bonteberg en zal deze gemeenschap, die het Evangelie in Leidsche Rijn met hart en ziel uitdraagt en voorleeft, moeten gaan kiezen: een grotere lokatie zoeken of heel misschien wel gaan splitsen...

De Grote Baas doet grote dingen, daar in de Vinex-wijk. En Hij kan niet worden gestopt door kerkrechtelijk geneuzel - want geloof me, waar drie kerkgenootschappen proberen samen te werken, is er ondanks alle goede en zuivere intenties aan alle kanten altijd wel één classis, synode of een artikel in een kerkorde die zand in het radarwerk gooit... Nee, dit gaat dóór, zo is me vandaag zonneklaar duidelijk geworden. De mensen van RijnWaarde zijn vol vertrouwen in het diepe bad van de gemeentestichting in Leidsche Rijn gesprongen, zijn helemaal kopje onder gegaan en weer bovengekomen en ze gaan er voor. Bemoedigend en geruststellend, in vele opzichten!


Hiervoor: "Kleine wasjes, grote wasjes..." | Hierna: "Beach Impeach!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for terp

Na een enerverende dienst met kerst in onze gemeente (met veel gasten) en nu dit! Christus heeft (zo voel ik dat) grote plannen in 2007! Wij hebben na lang wikken en wegen (lees bidden) Gods weg mogen gezien door te blijven in onze gemeente, niet de gemakkelijkste weg, hier is waar God ons neerzet, bid maar om kracht als je het moeilijk hebt (=krijgen). Derhalve zitten we nu midden in een verbouwing ons huis gaat de komende 2 jaar totaal op de schop (laten we zeggen dat de buiten muren blijven staan ;-) u bent van harte uitgenodigd om het resultaat (ook tussentijds) te komen bekijken!

terp ( E-mail ) · 07-01-’07 23:55 · Reageer op terp

gravatar for terp

Bijdeze raad ik Brahms – Symphony no 1 in C minor aan!

terp ( E-mail ) · 08-01-’07 00:02 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!