Firefox 2.0 blokkeert sommige afbeeldingen - hoe op te lossen.

Woensdag 17 Januari 2007 om 14:52

Een creatief bugje speelde me al een tijdje parten. Sinds de update van Firefox 1.5 naar 2.0 weigerde de browser bepaalde afbeelding te tonen. Afbeeldingen van 'third party' websites om precies te zijn, oftewel afbeeldingen die beginnen met een afwijkende url. Zoals plaatjes op flickr, of banners, of... sommige plaatjes op kolesqueeste.nl als je via de oude url gertjan.kole.info binnenkomt.

Na wat Googlen werd het verhaal wat duidelijker. Firefox 1.5 kende een functie waarmee je als gebruiker kon opgeven dat je uitsluitend plaatjes van de website die je bezocht wilde bekijken. Handig, maar tegelijk riep die functie veel gebruikersvragen op. Bij de update naar 2.0 heeft het developteam daarom besloten de functie eruit te slopen - althans, de knoppen. Helaas blijkt de nieuwe versie niet altijd vlekkeloos de instellingen van zijn voorganger over te nemen, en doordat de knoppen verdwenen zijn kun je daar zo op het eerste gezicht weinig aan doen. Dat is dus de oorzaak, maar nu nog de oplossing...

Gelukkig kent Firefox een 'onderwater' regelpaneel. Kom je dit soort problemen tegen, type dan about:config in de adresregel en toets enter. Zoek naar de voorkeur 'permissions.default.image'. De waarde van die voorkeur staat waarschijnlijk op 1, maar dat is slechts schijn: Firefox kijkt niet naar deze instelling (omdat hij niet beter weet dan dat je daar niets aan veranderd hebt) en hanteert in plaats daarvan een foute default waarde. Wijzig de waarde daarom in 3 en sluit Firefox af. Open Firefox opnieuw: de nieuwe instelling is nu actief. Ga weer naar about:config en zet de zojuist aangepaste waarde weer terug van 3 naar 1. Nu begrijpt Firefox wat je wilt en toont hij alle images. Opgelost!

En ja, met behulp van about:config kun je nog veel meer leuke dingen doen...

Hiervoor: "Lente in januari" | Hierna: "Design toaster" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Hier op Windhoos en FF2 geen last gehad…

terp ( E-mail ) · 17-01-’07 15:08 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Als je die instelling bij FF1.5 niet met de hand hebt aangepast, heb je nergens last van. Bij mij ging het op XP mis, maar op OSX niet: daar is Safari m’n hoofdbrowser en had ik FF niet noemenswaardig aangepast aan m’n wensen. Op XP daarentegen… ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 17-01-’07 15:33 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Lars

Ik zit nog steeds met 1.5.0.9 hier op m’n Mac, want FF2 crasht als een idioot, zonder aanwijzbare reden. Heb caches geschoond, persmissies gerepareerd… maar FF2 doet moeilijk.

Daarom maar weer naar 1.5 terug, die draait goed. Maar on-Mozillaiaans is het wel. Rondgoogelend blijk ik niet de enige te zijn.

Lars · 20-01-’07 19:01 · Reageer op Lars

gravatar for Johan van Dijk

ook hier heb ik het bovenstaande probleem in firefox.2.0.0.1. De oplossing zoals vermeld, biedt hier geen soalaas. Ook zijn bij sommige site’s bepaalde links verwijderd. Ben dus maar weer teruggevallen op IE7. Maar daar mis ik nu weer alle bladwijzers, die in Firefox aangemaakt zijn. Is hier een oplossing voor om ze over te zetten naar IE?

Johan van Dijk ( E-mail ) · 07-03-’07 14:57 · Reageer op Johan van Dijk

gravatar for terp

Terug gaan naar IE lijkt mij nooit een oplossing!

terp ( E-mail ) · 07-03-’07 15:07 · Reageer op terp

gravatar for sytske

DANK! wilde ik maar even zeggen. Bij mij is het probleem opgelost. Dat ik ook had met bijv. sites die googlemapstoepassingen hebben. DANK, had ik dat al gezegd?

sytske · 19-04-’07 16:22 · Reageer op sytske

gravatar for Leon

Ook bedankt. Ik had dit probleem met Ebay. Nu opgelost.

Leon · 28-05-’07 14:59 · Reageer op Leon

gravatar for peter

Ik heb met ff alleen last dat ik covers en dergelijke niet meer van een site kan downloaden of opslaan op mijn pc,weet iemand hier een oplossing voor.in ie werkt het wel gewoon.

alvast bedankt..GR..Peter

peter ( E-mail ) · 21-08-’07 12:31 · Reageer op peter

gravatar for iwan

Werkt!! Dank je wel!!

iwan ( E-mail ) · 14-01-’08 21:06 · Reageer op iwanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!