With a little help from my friends

Zondag 11 November 2007 om 14:21

Dinsdagmiddag bleek de server waarop KolesQueeste en een handvol andere websites draaiden plotseling overleden. Voor de liefhebbers: kernel-panics, zelfs bij booten vanaf een live-CD. Inloggen over ssh was niet meer mogelijk en ook via de console was de machine niet meer te benaderen. Voor de niet-techneuten: morsdood, geen beweging meer in te krijgen. Slecht nieuws...

Dankzij de hulp van Onno (UNIX geek, maar ook een excellent fotograaf - bekijk de link!), Huib, Patrick (zie de foto hierboven), Sjoerd en Dirk-Jan stond er vrijdagochtend een compleet ingerichte jongere, snellere, betere server paraat in DJ's suite in RedBus en kon ik die avond de laatste sites weer overeind tillen. Phew. Je merkt pas hoe een groot deel van je leven zich online afspeelt als de technische bodem er opeens onderuit zakt. Of zoals broer Jochum het zei: "Het lijkt wel of de familie Kole de afgelopen paar dagen niet bestaan heeft..."

Mocht u mij binnenkort tegenkomen met een heleboel bier op de achterbank, dan ben ik op tournee om deze kanjers te bedanken!


Hiervoor: "Herfst in Nieuwegein" | Hierna: "Er was een een jarig, hoera, hoera!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Huib

Tja.. Ik baalde wel toen die ouwe doos niet meer opkwam…
Maar gelukkig heeft je blog weer een plekje gevonden op het grote boze internet…
Het ziet er wel redhatterig uit… Maar ja als ‘t maar draait he…

Huib · 12-11-’07 12:11 · Reageer op Huib

gravatar for Onno

Huib, laat me niet schrikken… Dacht echt even dat ik medeplichtig was aan het maken van een rode hoed. Gelukkig is het goed gekomen: Apache/2.2.3 (Debian). Als het Ubuntu was geweest was ik helemaal trots geweest, maar dit is ook zeer acceptabel. :)

Onno (URL) · 12-11-’07 16:54 · Reageer op Onno

gravatar for Gert Jan

Heren toch, geen rooie hoeden op mijn hoofd! En Ubuntu was eerlijk gezegd mijn tweede keus, maar die legde het vanwege securityoverwegingen af tegen een zo lean en mean mogelijke Debian. Indachtig de wijze lessen van jullie illustere voorganger Mark ;)

Later deze week ga ik op m’n dooie akkertje de laatste plooitjes gladstrijken (zoals regelen dat PHP kan mailen, zodat de notificaties weer werken) maar voor nu ben ik heel tevreden!

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 12-11-’07 19:21 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Huib
In reactie op : Oeps, ik had het installschermpje van Debian aangezien voor een roodkapje scherm… Shame on me…. Maar gelukkig is het toch geen roodkapje of een slapaftreksel daarvan… Huib · 13-11-’07 14:32 · Reageer op HuibVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!