Colder

Donderdag 27 December 2007 om 21:46

Gezocht: een nieuw baasje (bij voorkeur een gezin) voor onze Colder.

Colder is een 4-jarige reu, een kruising Border Collie - Oud Duitse Herder (vandaar zijn naam, een samentrekking van Collie en Herder). Hij is kerngezond en volledig ingeënt (inclusief rabiës). Het is een ontzettend aanhankelijke, trouwe hond en het voelt verschrikkelijk slecht om hem 'weg te doen'. Helaas laat onze gezinssituatie het niet langer toe om voor Colder te zorgen.

Colder is gek op mensen, helemaal op kinderen, en is de goedheid zelve. Je kunt 'm niet inzetten als waakhond: mochten er ooit inbrekers komen, dan zal hij eerder koffie gaan zetten dan ze verjagen. Hij houdt van spelen, zwemmen en knuffelen en ligt het liefst aan je voeten. Hij is sterk en reuze intelligent: die eigenschappen houden ook in dat hij een loopje neemt met de één en keurig gehoorzaam is aan de ander. Hij heeft - zoals elke hond - een baasje nodig die consequent is.

Weet u zo iemand, die op zoek is naar een lieve hond? Laat het me weten!

Hiervoor: "Koud en hard, warm en zacht" | Hierna: "2008: Wonen in Gods schaduw" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Ik ga het in de groep gooien, maar is het tijd of iets anders dat jullie niet meer voor Colder kunnen zorgen?

terp ( E-mail ) · 27-12-’07 21:50 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Toen we Colder kregen, werkte ik dichtbij huis en kon ik bovendien wat makkelijker mijn tijd indelen. De laatste anderhalf jaar ben ik lange dagen van huis, waardoor de verantwoordelijkheid voor Colder voornamelijk op de schouders van Rineke terechtkomt – die niets met honden heeft en destijds uitsluitend akkoord ging met een hond onder de voorwaarde dat ik voor ‘m zou zorgen… Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 27-12-’07 22:06 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Kobus

En geloof hem, Colder is écht ontzettend lief… :-)

Heel jammer dat hij ‘weg’ moet, maar kennelijk het beste om te doen…

Kobus · 27-12-’07 22:08 · Reageer op Kobus

gravatar for terp

Wij zijn al jaren aan het wikken en wegen of we een hond zullen nemen. Het zou voor onze C (adhd) erg goed zijn een vriendje te hebben. Met mijn nieuwe baan zal het voor een groot deel op M’s schouders terecht komen…

terp ( E-mail ) · 27-12-’07 22:13 · Reageer op terp

gravatar for Marina

Als ik een ander (groter) huis had… Als ik het kon combineren met mijn werk… Als ik een hond zou kunnen ‘nemen’, zou ik Colder direct adopteren!!! Ik zou willen dat hij bij jullie kon blijven, maar ik hoop dat je op deze manier een fijn huisje voor hem vindt…

Marina (URL) · 28-12-’07 00:39 · Reageer op Marina

gravatar for Mutti

Hoewel ik wist dat het er aan zat te komen… Na het lezen van dit logje schoten de tranen in m’n ogen. Omdat ik weet dat dit een offer voor je is, een groot offer. Een offer waarmee je je maatje kwijtraakt. En ook om Colder, die hiermee jou/jullie, degenen die wel aan hem gehecht zijn, kwijtraakt. Ik weet het wel, ‘t is ‘maar’ een hond… Maar ook een hond wordt een stukje van jezelf. Maar ‘k snap ook dat je geen andere keus hebt! Ik hoop dan ook van harte dat Colder een nieuw thuis vindt waar hij door iedereen van harte geaccepteerd wordt.

Mutti (URL) · 28-12-’07 01:14 · Reageer op Mutti

gravatar for Annelies

Och lieverds toch!!
Het is dat MJ nog altijd niet helemaal over z’n hondenfobie heen is, anders zou ik em zo nemen.
Hè wat vind ik dit sneu voor jullie.
Ik hoop dat er een bekende van jullie Colder kan overnemen, zodat jullie wel contact kunnen houden.
Een hele dikke knuffel,

Annelies ( E-mail ) (URL) · 28-12-’07 10:19 · Reageer op Annelies

gravatar for Andreas

Gertjan, ik leef met je mee. Wij hebben vorig jaar onze Tommy moeten afstaan (Zie http://www.hondenras.com/encyclopedie/sc..) om bijna dezelfde reden. Sterkte.

Andreas (URL) · 30-12-’07 10:41 · Reageer op AndreasVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!