All in a week's work

Zaterdag 17 Mei 2008 om 12:29

Velen van u hebben geen idee wat ik zo al uitspook. Dat is prima, al merkt u misschien zonder dat u het weet wel eens wat van mijn activiteiten. Als projectleider interactieve media en contentmanager houd ik me bezig met de interactieve projecten van de Sky Radio Group, het bedrijf dat de radiostations Sky Radio 101 FM, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio exploiteert, plus het internet-only muziekstation Sky Radio Lovesongs.

Zo heel spannend is dat niet, al zou je op basis van de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten soms anders denken. Maar als ik terugkijk op de afgelopen week (die ik dan even ruim pak, vanaf vorige week vrijdag) is het best gevarieerd. Vrijdagmiddag legden we de een-na-laatste hand aan de 'Baby van het jaar' actie. 'We', dat is het Interactive team dat bestaat uit negen mensen: design, redactie, software development, multimedia productie, alles gebeurt in huis. Als we extra kennis of menskracht nodig hebben kunnen we terugvallen op externe specialisten als Marc, die een belangrijke bijdrage leverde aan het design van de baby-actie, en Bob, die het leeuwendeel van de techniek erachter verzorgde en zaterdags nog de puntjes op de ï zette. Zondagochtend om 6 uur begon ik alles te live zetten. Dat duurde tot een uur of 8 - daarna snel door naar de kerk om te repeteren voor de aansluitende Pinksterdienst. Bij terugkomst waren de eerste honderd baby's al ingeschreven en toen we dinsdag aan de korte werkweek begonnen stond de teller op 4.000 baby's.

Ondertussen zijn we over de 11.000 geregistreerde baby's en 750.000 stemmen heen - echte stemmen, na aftrek van de valspelers. Want valsspelen, dat doen jonge ouders bij het leven. Ik heb nog nooit een actie meegemaakt waarbij zo grootschalig en low-tech werd gefraudeerd. De hele week ben ik twee uur per dag kwijt geweest met het verwijderen van oneerlijke stemmen, maar dat staat in geen verhouding tot de tijd die die ouders erin gestoken hebben. Als je de logfiles bekijkt kun je precies zien wanneer de baby even gevoed moest worden en wanneer het kroost rap door mama weer in de wieg werd gemikt zodat ze verder kon frauderen.

Tussendoor meetings, onder andere over de corporate website, widgets en gadgets, de acties die Radio Veronica rondom het EK gaat voeren en de Sky Radio Showcase@Work. Staat de radio bij je bedrijf op Sky Radio 101 FM dan maak je vanaf volgende week kans op een optreden (in dit geval van Krezip) in je bedrijfskantine.

Daarvoor moest niet alleen een website worden gemaakt, die door onze nieuwe designer Jacco en Patrick in elkaar werd gezet, maar ook een teaser worden opgenomen. Dus gingen beste vriendin en multimedia-collega Marina en ik een kopje verse muntthee drinken bij Jacqueline, de frontvrouw van Krezip, om daarna in haar achtertuin een video te schieten. Uit en thuis twee uur werk voor 15 seconden film, maar dit zijn de toefjes slagroom op het werk - en op de website.

Als die actie gestart is gaan we alvast aan de slag met het EK voor Radio Veronica en de volgende stationsactie van Sky Radio: Have A Nice Wedding 2008, waarbij trouwlustigen een foto mogen uploaden. De winnaars krijgen een compleet verzorgde bruiloft op 08-08-08, inclusief honeymoon naar een tropische bestemming. Vorig jaar was dat goed voor duizenden inzendingen... dat zal dit jaar alleen maar meer worden, verwachten we.

En zo rollen we van het ene project in het andere. Een inkijkje in m'n wekelijkse routine, wellicht wat ongebruikelijk op KQ maar misschien daarom juist wel eens leuk. Met vier zenders is er nooit gebrek aan dynamiek - maar wel aan mensen. Vacatures zijn er altijd. We proberen bovendien mensen te vinden die wat breder zijn - niet noodzakelijkerwijs qua taille, maar wel qua skillset. Mocht u mensen kennen die zin hebben in een uitdagende job, op wie tenminste drie van de labels interactive, multimedia, techniek, redactie, muziekfreak, doorbijter passen, laat ze weten dat ik graag een CV zie!

Hiervoor: "Give us a kissssss..." | Hierna: "Bewaarplicht" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

En nog staan sommige baby’s er dubbel op, maar wel met verschillende namen. :-) Gewoon laten staan, betekent dat ze dan zelf het aantal stemmen halveren… Of toch niet?
Hoorde trouwens in ‘t winkelcentrum hier, de ene mama tegen de ander: ik heb op jouw baby gestemd, stem jij nu ook op die van mij? Doen hoor!! :-)

Mutti (URL) · 19-05-’08 01:22 · Reageer op Mutti

gravatar for Glenn

En stemmen beperken tot één keer per IP kon niet ingebouwd worden? Dat handmatig moeten verwijderen is wel zóó Web 0,5! ;)

Glenn ( E-mail ) (URL) · 22-05-’08 18:24 · Reageer op Glenn

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Hahaha… zo simpel is het niet :) Je mag meerdere keren stemmen per IP (zodat je ook op de baby van familie, vrienden of collega’s kunt stemmen), maar die optie is niet bedoeld om meerdere malen op dezelfde baby te stemmen. Je mag per geldig emailadres daarom slechts éénmaal stemmen op een baby. Nu hebben veel mensen meerdere emailadressen, waardoor ze alsnog meerdere keren op dezelfde baby kunnen stemmen. Geen drama, maar om overmatig stemmen vanaf privé-computers tegen te gaan hebben we een limiet gecommuniceerd: vijfmaal stemmen vanaf 1 IP. Veel kantoren, ziekenhuizen, scholen etc. gebruiken immers echter slechts 1 IP om alle medewerkers met het Internet te verbinden en in de praktijk komt het nogal eens voor dat meerdere collega’s een baby voor de ‘Baby van het jaar’ actie hebben ingeschreven. Daarom dwingen we de regel dat slechts vijfmaal mag worden gestemd vanaf 1 IP adres niet technisch af: daarmee zouden we immers veel deelnemers duperen.

Voor een baby wordt toegelaten tot de finale wordt – al vanaf dag 1 van deze actie – een strenge controle toegepast: het resultaat daarvan was dat vorige week zondag pas de 20e potentiële finalist werkelijk tot de finale kon worden toegelaten, alle eerdere kanshebbers hielden na aftrek van de valse stemmen onvoldoende over voor een finaleplaats. En zo is het sindsdien vrijwel elke dag gegaan.

Daarom hebben we eerder deze week besloten tot twee acties: alle nieuw uit te brengen stemmen dienen voortaan via email te worden bevestigd (dat hadden we natuurlijk beter vanaf het begin kunnen doen, dat had veel werk gescheeld) en alle reeds uitgebrachte stemmen worden alsnog geverifieerd door de mailserver van het opgegeven adres te bevragen. Bestaat een emailadres niet, dan is het een valse stem en gooien we ‘m weg. Je wilt niet weten wat voor taal ik naar m’n hoofd geslingerd heb gekregen van moeders die opeens 500 valse stemmen kwijt waren… ook al wisten ze drommels goed dat ze hadden gefraudeerd, want de regels zijn vanaf het begin helder geweest.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 22-05-’08 19:44 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Glenn

Ah okee, dat is duidelijk. Aan het verhaal van collega’s en dergelijke had ik nog niet gedacht :)

Dat van die e-mail is een goede zet inderdaad. Hoewel het domein http://www.spam.la voor gratis mailadressen wonderen doet ;) En ach, zeurende mensen die weten dat ze vals hebben gespeeld, schopje /care of /ignore helpt ook.

Leuke zijn ook flashgames met een high score list. Vaak is dat gewoon een simpele HTTP POST die de scores in de database plaatst. Die request even afvangen, wijzigen en jezelf bovenaan plaatsen.

Maargoed, dat is weer wat anders ;)

Glenn ( E-mail ) · 23-05-’08 11:47 · Reageer op Glenn

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Hahaha, je loopt een week achter mopje! Dit weekend heb ik me compleet afzijdig van baby’s gehouden, zoals ik je had beloofd ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 25-05-’08 22:27 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!