It's a Zoo

Maandag 04 Augustus 2008 om 13:18

Op KQ heeft u al vele foto's gezien van de padden, vissen, vogels en vlinders die onze achtertuin bevolken (en anders vindt u hier een paar). Dit voorjaar kwam daar een egel bij, die heel brutaal tussen mijn benen door zijn kostje bij elkaar scharrelde. Een paar weken geleden kwam Minoes aanlopen, tenminste - zo noemen we haar maar. Mevrouw heeft een van onze tuinstoelen tot domicilie verheven. Ze heeft een lichte voorkeur voor zalm maar tonijn, eend en zelfs kip versmaadt ze evenmin. Als ze dorst heeft wandelt ze stilletjes naar binnen om vervolgens luid mauwend haar wensen kenbaar te maken.

Gisteren dacht ik even dat ze hoge hakken had aangeschaft. Een vederlichte tred klonk in de gang, maar met harde zooltjes. Plotseling stond er een steltlopertje in onze kamer, die nog voor ik m'n camera had gepakt zich bedaard omkeerde en weer naar buiten wandelde. Geen idee of het nu een waterral, waterhoen, meerkoetje of nog weer iets anders is - mocht u het weten, vertel het ons!

Hiervoor: "Evenveel regen als zon" | Hierna: "It's a Zoo (2)" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for lijn

Als Minoes geen bandje draagt, kun je haar even meenemen naar de dierenarts en kijken of ze gechipt is. Dan is de eigenaar makkelijk te achterhalen.
Je steltloper lijkt op een waterhoen- of meerkoetkuiken (ik haal ze altijd doorelkaar, welke hadden nu ookalweer de rode en witte snavels?). Zie: http://www.flickr.com/photos/lijn/262531..

lijn (URL) · 04-08-’08 13:28 · Reageer op lijn

gravatar for Rineke

Tja, ik dacht: ik kan ook googlelen… Schiet ik er geen snars mee op… witte snavel is meerkoet, rode is een waterhoen… en nu? De kleur van de snavel ontbreekt op de fotootjes…

Rineke · 12-08-’08 08:53 · Reageer op RinekeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!