It's a Zoo (2)

Zondag 10 Augustus 2008 om 11:51

Lolita met veulen, speciaal voor Marina

Afgelopen week zijn we op verhaal gekomen in de Achterhoek, op 'Nieuw Kempink', net buiten de dorpsgrens van Aalten.

'Kempink' is overigens een familienaam, geen Achterhoekse spelling van 'camping'. Onze Zuiderburen zouden zo'n hip anglicisme voor het oud-hollandsche 'kampeerterrein' nooit accepteren maar in Aalten is men bescheiden, modern en meegaand: de familie Kempink drijft derhalve een gemoedelijke mini-camping. In Duitsland, zo'n twee kilometer verderop, zou men het gemütlich hebben genoemd en dan had men zeker gelijk gehad.

Het contrast met de Franse terreinen waar wij normaal de twee spijkerharingen van onze Holtkamper het gesteente in meppen is groot. Geen woeste natuur met kolkende beekjes en nauwelijks zonder bergschoenen te bedwingen rotspartijen tussen je tent en het hurktoilet, maar keurige vlakke veldjes omzoomd met bomen, luxe sanitair met 'thermopanische badkranen', een zachte bodem waar je de haringen zonder hamer in schuift en een uitstekende drainage - vooral dat laatste bleek een onvermoed groot pré. Om ons niet té zeer ontheemd te voelen lieten we de wagen in de mediterrane stand staan: zonder voorgevel en erker, lekker open.

Een ander contrast was het reisgezelschap. In plaats van vier volwassenen, een kind en een hond bestond dat ditmaal uit twee volwassenen en een kind. Dat scheelt sloten bagage, zeeën tijd bij het in- en uitpakken, de nodige decibels in rust en vele kilometers in uitlaatrondjes, maar grappig genoeg weinig in de rekening. Dat laatste kan ook met de inflatie te maken hebben, én met het land: kamperen in Holland is nu eenmaal rap een rijkeluisvrijetijdsbesteding aan het worden en dan hadden wij nog een zeer betaalbaar adresje gevonden bij Nieuw Kempink. Vroegâh, sprak Opa GJ (nou ja, zo heel veel vroeger is dat nu ook weer niet: we praten over 1996 of 1997), kampeerden we met de kids voor 12 tot 15 gulden per nacht. Nu zouden we met diezelfde samenstelling de dertig euro hebben aangetikt...

We hebben geluierd en gewandeld, gelezen (Gert Jan), geschilderd (Rineke), geNintendo-DS-t (Jochum) en gefotografeerd (alledrie). Vandaag, aanhakend bij de vorige post, alleen wat plaatjes van de dieren die we tegenkwamen. Het gros in Biotopwildpark Anholter Schweiz (Aalten is Rineke's geboortegrond, en zoals dat dan gaat blijken de attracties om de hoek zo leuk dat je je afvraagt waarom je er nooit naar toe bent geweest), een enkele op de camping. U hebt weinig fantasie nodig om te raden welke waar zijn gemaakt ;)Hiervoor: "It's a Zoo" | Hierna: "Campagnevoeren 2.0" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Ha! Jullie zijn weer terug, begrijp ik, op de basis. Nog regen gehad? :) Kamperen bij Vekabo is altijd wat duurder dan kamperen bij een SVR-boer. Hier betaal je, voor twee volwassenen+kampeermiddel+auto+warm water+douchen+elektrisch+milieubelasting+toeristenbelasting € 12,50 per nacht. En da’s dan inclusief thermopanische kranen :)En je moet SVR-lid zijn. Maar ja, dat kost je € 10,- per jaar…

Mutti (URL) · 10-08-’08 21:14 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!