Vooruitgang

Zondag 24 Augustus 2008 om 19:46

"Vroegâh," sprak opa GJ, "vroeger was alles anders. Toen ik op kamers ging had je nog geen draadloos Internet. Alleen de benenwagen naar de brievenbus, aan het andere eind van de Slotlaan." "En ik dan," verzuchtte oma Rineke, "wij hadden destijds twee telefoons: eentje op zolder en eentje beneden. En dan moest je afspraken maken wie wanneer mocht bellen..."

Maar ja, we zijn geen opa en oma en dit is wél 2008. Dus onze dochter woont sinds vandaag op stand. Met meer gitaren dan er ruimte aan de muur is, ondanks een kamer die tweemaal zo groot is als die waarin haar vader zijn eerste zelfstandige nachtjes doorbracht. Een kamer voor zichzelf, die maar een fractie kleiner is dan de kamer aan het eind van de gang waar haar moeder ooit met twee kamergenotes (!) háár eerste stapjes naar zelfstandigheid zette.

Een kamer met een eigen telefoonaansluiting - ooit luxe, maar tegenwoordig alweer achterhaald omdat mevrouw een eigen smartphone met internetaccess heeft. Plus een vaste internetaansluiting op de kamer, voor haar laptop en wifi-printer. Plus draadloos internet overal elders in het gebouw.

Samen met Kobus hebben we haar dit weekend een eindje op weg geholpen. Twee muren waren wel aan een verfje toe, het ene gat moest gedicht en het andere geboord. En haar bed-annex-bank moest van 2D worden getransformeerd tot 3D, net als haar nieuwe kast en CD-kastje. Alle spulletjes moesten in de boedelbak en daarna via de brandtrap naar boven. Vandaag reden we voor de tweede keer, met de laadruimte van de Volvo opnieuw vol. Vroegâh... Rineke vertelde dat ze alleen een koffer met kleren had. Bij mij zat er ook een oude tweezitsbank, een zelfgemaakt bureau en een matras in m'n knapzak, maar hij puilde niet zo uit als deze huifkar :)

De tijden veranderen. Wat blijft is het avontuur van op kamers gaan, weg onder moeders vleugels. En ongetwijfeld het lege plekje in het gezin, al heb ik dat destijds als eerste uitvlieger nooit zo ervaren. Een nieuwe fase in haar leven, en het onze.

Hiervoor: "Heppie" | Hierna: "Trappenhuis" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Kobus in law

Werkelijk, ik heb met jullie te doen!

Kobus in law ( E-mail ) (URL) · 24-08-’08 19:57 · Reageer op Kobus in law

gravatar for Mutti

‘t Is effe wennen, dat wel, zo’n leeg plekje in je gezin. Maar ik kan je verzekeren: het went snel. Heel snel. :-)Trouwens, voor jouw verhuizing was er ook een aanhangwagen nodig… En er moest ook nog een snorfiets mee… En nog véél meer dan jij nu opsomt. Zeker weten!! Want jij had me toch een berg zooi!
Ach ja, zo gaat dat Zeun. Kleine kinderen worden groot! :’-)

Mutti (URL) · 24-08-’08 22:15 · Reageer op Mutti

gravatar for Joëlle

Ach, ja, wat zal ik zeggen van dit alles. Ik voel me prima hier zo, in ‘t Driebergse. Allemaal toffe mensen op de woongroep, fijne kamer. En morgen weer een dag vol nieuwe dingen… :-D

Ik zoek mijn bed op, trusten! ;-)

Joëlle · 24-08-’08 23:13 · Reageer op Joëlle

gravatar for Omi
In reactie op : Fijn om te horen dat je eerste avond je goed bevallen is! ‘t Is me toch wat: ons eerste kleinkind op kamers!! Wow, we worden écht oud!! :,-( Omi (URL) · 24-08-’08 23:19 · Reageer op Omi

gravatar for Marina

Je klinkt onderdaad als opa! :-@

Marina (URL) · 25-08-’08 10:10 · Reageer op Marina

gravatar for Annelies

Wat een stap he jongens. Jullie eerste kind op kamers! :’-)

Nog maar 2 te gaan en dan hebben jullie weer rust in de tent :-p

Annelies ( E-mail ) · 25-08-’08 10:50 · Reageer op Annelies

gravatar for Mutti
In reactie op : En dat is toch lekker!! :-) Mutti (URL) · 25-08-’08 19:12 · Reageer op Mutti

gravatar for Rineke

Ik pas wel erg goed in die rode kamer met mijn rode T-shirt. (grinnik)

Rineke · 25-08-’08 19:56 · Reageer op RinekeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!