En word niet gelijkvormig...

Dinsdag 02 September 2008 om 13:37

Als je je aanpast aan de omgeving, loop je als kerk het risico dat je jezelf en het evangelie verliest. Veel discussies rond contextualisatie worden daarom bepaald door angst voor gelijkvormigheid. Toch is dat scheef. Er schuilt niet alleen gevaar in teveel verbinding van de kerk met de omgeving, maar ook in te weinig verbinding met de omgeving. Het geloof moet verbonden worden aan het leven van elke dag. En waar dat niet gebeurt dreigen twee systemen naast elkaar te bestaan, zonder interactie.

Martijn Vellekoop schrijft ter afsluiting van een serie over nieuwe kerkvormen in het Friesch Dagblad over het belang van aanpassen aan je omgeving. Lees hierbij ook het artikel van Matthijs, waarin hij Travis' model vertaalt naar contextueel gemeentestichten in Nederland.


Hiervoor: "Vaarwel" | Hierna: "Targeting" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!