Hamburger

Donderdag 25 September 2008 om 15:51

Als gezin hebben we de gewoonte dat we éénmaal in de vakantie bij de MacDonalds eten. Ooit is die traditie om goede redenen in het leven geroepen - zoals dat zo vaak gaat met tradities. Op de laatste reisdag, terug naar huis, is het een snelle en efficiënte manier om de kids koest te houden en magen te vullen. Maar soms moet je constateren dat een traditie het niet meer verdient om in ere te worden gehouden. Na 38 (!) minuten in de rij mocht ik aanschuiven bij Rineke, Ilia en Jochum aan een morsig tafeltje. Toen ik om te beginnen m'n 'small special' oppakte, een kipsatéburger, was die koud. Na weer een paar minuten in de rij - nu maar brutaal voorgedrongen - beloofde de dame achter de counter me dat ze snel een warme zou brengen.

Terug bij het tafeltje ben ik maar aan het hoofdgerecht begonnen, een 'caesar salad'. Als Cardini zou weten dat deze troosteloze bak laffe sla, gegarneerd met een slap afgeleide van knoflookcroutons en iets dat voor parmezaanse kaas moet doorgaan maar het zéker niet is, zijn naam draagt, zou hij zich in zijn graf omdraaien. Tot overmaat van ramp bevatte de dressing zoveel suiker dat zelfs de kerstomaatjes verschrikt hun smaak verloren.

Gelukkig kwam een medewerkster een warme kipsateburger brengen. Helaas smaakte die noch naar kip, noch naar saté, noch naar een oppassende burger en was hij opnieuw koud. Ilia had echter genoeg honger om 'm, na een supersized Big Tasty, als dessert te verorberen. Als het op hamburgers aankomt heeft hij een maag van gewapend beton.

Binnen tien minuten stonden we weer buiten, verlost van de permanente takkeherrie die het etablissement teisterde. En toen ik Jochum beloofde dat als ik nog één keer het mega-irritante jengelding zou horen dat bij z'n Happy Meal zat, hij 'm voor het achterwiel van de Volvo moest leggen en dat ik er dan tenminste drie keer heen-en-weer overheen zou rijden, keerde de rust terug. Eind goed, al goed.

Dan rest alleen nog de vraag: wat heb je nu gegeten?

De burger rechts is een vers gehaalde MacDonalds hamburger. De burger links is een originele MacDonalds hamburger uit 1996. Wat voor enorme kunstgrepen moet je uithalen om een burger zó lang goed te houden? Invriezen met vloeibare stikstof? Een complexe vocht-extrusie labtechniek?

Helemaal niets. De kunstgrepen zitten al in de burger ingebouwd! Je hoeft 'm alleen maar te bewaren in een doosje. De burger en het broodje zitten zó propvol chemie, dat ze er na 12 jaar nog prima uitzien, zo constateerde Karen Hanrahan.

I'm lovin' it.


Hiervoor: "Letter from God to man" | Hierna: "Leve de thuiskopie" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Marina

Neem dan toch ook een groentenburger. ;-)

Marina (URL) · 25-09-’08 16:27 · Reageer op Marina

gravatar for Fokke
gravatar for Ettje

Mijn argumenten om NIET/NOOIT bij een Mac te gaan eten zijn dus zeer terecht! Moet je gewoon wegblijven!! Zonde van elke cent die je daar aan voedsel spendeert. En als het dan ook nog eens zó je irritatiegrens verhoogt dat je je zoon belooft z’n speeltje plat te rijden… Mag je je toch écht wel gaan afvragen WAT je gegeten hebt! :-)

Ettje (URL) · 28-09-’08 12:49 · Reageer op Ettje

gravatar for Mutti

Bedenk opeens: aangezien veel jongeren daar eten… Zou er iets agressieverhogends in dat voer zitten? Misschien tijd voor Joustra, de terrorismebestrijder, om dat eens te laten onderzoeken!!

Mutti (URL) · 28-09-’08 12:51 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!