2008 was het jaar van Sarah Palin

Woensdag 10 December 2008 om 14:01

Tenminste, als we Google's Zeitgeist als indicator nemen. En het is de vraag of dat nog wel kan, want het gebruik van Google is de laatste jaren drastisch veranderd. Als ik in de logs kijk van de websites die ik beheer, valt me op dat de gebruikte termen geen zoektermen meer zijn maar navigatiewensen. In plaats van bijvoorbeeld kolesqueeste.nl in de adresbalk te typen, 'zoekt' men via Google door de naam van de website als zoekterm op te geven. Datzelfde geldt voor skyradio, radioveronica en ga zo maar door. Uit de wereldwijde nummer drie in Google's lijstje ('Facebook login') blijkt dat wij Hollanders niet alleen staan in dit gedrag.

Toch blijft de Google Zeitgeist boeiende kost, dankzij het brede overzicht dat reikt van wereldwijde trends tot lokale wetenswaardigheden als dat taartrecepten in ons kikkerlandje snel populairder worden. Handig: Jaap Stronks maakte een overzichtje van alle NL Zeitgeist resultaten.


Hiervoor: "Katamari van eten" | Hierna: "Grootste (?) kerstboom" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!