Paasmorgen: de Heer is opgestaan!

Zondag 12 April 2009 om 00:00

'De dood is opgeslokt en overwonnen', n.a.v. 1 Kor. 15:54b
(Monique Touwen, acrylverf en bladgoud op canvasdoek)

's Morgens wekt m'n mp3-wekker ons steevast met 'Into The Sky' van Jason Upton. Een heerlijke song, die me uitdaagt om naar de wereld en de mensen om me heen te blijven kijken met de ogen van een onbevangen en ontvankelijk kind. Na de break een video waarin Jason vertelt hoe 'Into The Sky' geboren werd.

Als ik dan eenmaal in het land der levenden ben geland, met m'n slaperig kop op de rand van het bed zit en mijn ogen heb uitgewreven, zie ik het schilderij waarmee ik deze post begon. Het is een cadeau van onze lieve vriendin Monique. Wat u aan de foto niet kunt zien is dat het een gróót doek is, en het hangt laag, recht voor mijn neus, zodat het mijn hele blikveld vult.

Dat ie nou net dáár hangt is met een reden. Door die plek, niet te missen hoe lodderig ik ook ben, vertelt het mij dagelijks van de opgestane Heer. De kroon van bladgoud symboliseert Jezus' heerschappij, de duisternis deinst terug en de hele schepping juicht rondom het lege graf. En met Hem ben ik opgestaan - om aan een nieuwe dag te beginnen, om in volkomen vrijheid het leven te leiden waarvoor hij me gemaakt heeft.

In de woorden van diezelfde Jason Upton: Genade is niet 'toestemming om te zondigen'. Genade is kracht om te leven. Genade is kracht om het leven te leven waarvoor je gemaakt bent, onder alle omstandigheden. Elke dag opnieuw. Struikelend, met vallen - en opstaan. Gezegend Pasen!


Hiervoor: "Stille Zaterdag: helemaal verzoend" | Hierna: "Paasweekend" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!