Psalmen voor Nu / Sons of Korah

Donderdag 22 Oktober 2009 om 08:19

In een afgeladen Lichtboog in Houten zongen de Nederlandse Psalmen voor Nu band en het Australische Sons of Korah eeuwenoude psalmen in een nieuwe jas.

Een uitgebreide recensie volgt: daar kunt u uiteraard op reageren, er zit nog een interview met SoK voorman Matthew Jacoby in de pijplijn en uiteindelijk belandt een bewerking van dat alles in Opbouw. Vandaag de aftrap met wat foto's en een video. Was u erbij? Vertel wat u er van vond!

Psalmen voor Nu / Sons of Korah - Gallery


Hiervoor: "Vakantiebijbelfeest 2009: Kom maar op!" | Hierna: "Wintertijd" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for Joost Kuipers

Naast Houten deden de Sons of Korah ook andere wereldsteden aan zoals Leeuwarden!
Daar traden ze samen op met de Nederlandse gospelband Trinity. Beide concerten vond ik erg mooi. Trinity was speels en verassend gevarieerd. Alles op basis van muziek uit Peru waar 3 van de 4 bandleden jaren hebben gewoond. De zanger begon met een panfluit en ik was bang voor overdreven zoetsappigheid. Echt niet dus. Daarna haalde hij nog vele andere soorten fluit uit de kast en het klonk erg goed. Een psalm, een kinderlied, eigen liederen. Goed gedaan.

Hierna kwamen Sons of Korah, ik houd erg van gejengel op een cello en andere vage geluiden waar eerst geen touw aan vast te knopen is en daarna uitkristalliseert in een lied. Dat deden ze lekker vaak. Dat zijn voor mij dan ook de mooie reflectieve momenten die goed passen bij de psalmen die ze spelen. Heel erg mooi.

Elbert, de zanger/fluitist van Trinity mocht ook even meedoen met zijn fluit (een soort miniversie van een steigerbuis) en dat was een perfecte combi. Aan het einde even jammen met beide bands, ook dit was weer mooi.

Matthew is een erg bescheiden spreker, past wel goed in het noorden, wat hij zegt is meteen ook raak. Onderstaande tekst komt ook van hem: De rijkste persoon is niet degene die het meeste heeft, maar de persoon die het minste nodig heeft. (leuke voor Dirk, Madoff en wellicht zelfs voor onszelf )

Al met al: gaaf.

Joost Kuipers · 30-10-’09 13:44 · Reageer op Joost KuipersVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!