Een vriend zien huilen...

Donderdag 03 December 2009 om 17:33

Zo af en toe moet ik een ei leggen. Een muzikaal, creatief ei. Eigenlijk altijd over iets dat me bezig houdt, dat me stilzet. Als het eenmaal 'op de band staat' is het uit mijn systeem en kan ik weer verder - een soort muziektherapie. Dat werkt al zo sinds ik een kind was. Tegenwoordig is het de harddisk van m'n MacBook in plaats van een band op m'n Akai 4000DS tapedeck, maar het resultaat is hetzelfde. Wat ook gelijk is gebleven zijn de spelregels: opsluiten en spelen, maximaal twee pogingen per stem of instrument en dat moet het dan zijn.

En zo af en toe hoor je na een tijd, soms jaren, een opname terug en denk je: daar had je meer tijd aan moeten besteden, dan was het beter geworden. Maar ja, die spelregels he... Dit is zo'n opname, in dit geval een jonkie, uit 2008. De elektrische pianotrack was het eerst, de slaggitaar tweede, het losse gepiel op de gitaar derde, de pianica vierde en als laatste de stem. De drum komt uit een kastje, dus dat telt niet ;-)

Download voirunamipleurer.mp3.

"voirunamipleurer" speelt.


Hiervoor: "Au Clocher (Cellier)" | Hierna: "Gerbrandytoren bij nacht (alias: de grootste kerstb…" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

Reisgenoten

gravatar for mariette

die spelregel had je nog niet aan mij verteld…..krijg toch twijfels over volgende opnamens!

mariette · 04-12-’09 12:55 · Reageer op mariette

gravatar for Gert Jan

Ah joh, die spelregels gelden alleen voor mij!
Eerst was dat omdat bij de Sound-On-Sound meersporentechniek van dat AKAI deck de geluidskwaliteit hard achteruit holde: je nieuwe spoor bestond uit een kopie van het bestaande spoor plus de nieuwe toevoeging, waardoor na een paar instrumenten opnemen je eerste spoor een kopie-van-een-kopie-van-een-kopie was en dus steeds slechter werd. Nu ik ‘t digitaal doe en meerdere sporen naast elkaar kan zetten speelt dat niet meer, maar ik heb die regel erin gehouden omdat de opname alleen bedoeld is om af te reageren – niet om ooit te worden gepubliceerd.

Bij jou ligt dat anders: die opname gaan we uitbrengen. Dus dat doen we over tot je tevreden bent :-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 04-12-’09 14:28 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Kobus

Sta toch altijd weer versteld van die gentle voice van je. Maar die drums. Snare ingewisseld door base… Huh?? Tsja, uhm… gewaagd… (A) :P

Kobus · 09-12-’09 16:17 · Reageer op KobusVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!