Ken je mij? - praatje bij het plaatje

Vrijdag 17 Januari 2020 om 12:19

'Ken Je Mij' is geschreven door Huub Oosterhuis (tekst) en Stijn van der Loo (muziek). Huub Oosterhuis kroop door Psalm 139 (u weet wel, die prachtige psalm met zinnen als 'Heer, U kent mij door en door' en 'U heeft mij gemaakt, mij in de buik van mijn moeder gevormd') en kwam met deze tekst eruit, rond de geboorte van zijn dochter Trijntje - die jaren later het lied bekendheid zou geven door haar prachtige vertolkingen.

Het staat op de rol voor een zangstudente van me; ik nam het op om te gebruiken als illustratiemateriaal voor een les over expressie (hoe je emotie kunt overbrengen door o.a. stemgebruik en timing).


Hiervoor: "...of GOD veilig is in jouw handen" | Hierna: "Licht in het duister" | Naar de voorpagina | E-mail Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!