In februari al lente? Dat geeft broden zonder krenten.

Zondag 21 Februari 2021 om 00:11

Het lijkt iets van de laatste tijd; mensen die ergens voor doorgeleerd hebben wantrouwen en je eigen prognoses maken op basis van je eigen 'bronnen'. Maar ik moet u teleurstellen, het is al zo oud als de weg naar Rome - of in elk geval zo oud als de Enkhuizer Almanak. Die is aan z'n 426ste jaargang bezig en mijn Opa zaliger zwoer erbij, dus moet er wel iets van waar zijn.

Die Enkhuizer Almanak was aangenaam stellig in z'n voorspelling voor het weer in de maand Februari 2021:

"De eerste 9 dagen van deze maand is het veranderlijk en guur. Tussen 10-17 wordt het zachter en is er neerslag. Vanaf 18 februari is het opklarend en wordt het kouder. De laatste 4 dagen van de maand zijn veranderlijk en winderig."

Voor die laatste vier dagen geef ik ze nog het voordeel van de twijfel (altijd open blijven voor andere meningen!), maar voor de rest kan ik niet anders dan constateren dat de experts met hun pluimen en rekenmodellen een heel stuk accurater waren. Na het winterse weer van de afgelopen weken kondigt de lente zich nu echt aan!


Hiervoor: "Fotografie: Bevroren zeepbellen" | Hierna: "Cirkels (Les Moulins De Mon Coeur)" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!