Van 90 naar 0 in 45 Minuten

Woensdag 20 Juli 2005 om 08:39

- Vrijdagmiddag drukte Rineke een hartstochtelijke zoen op m'n lippen toen de broeders me kwamen halen voor het dotteren. Een van de twee knikte goedkeurend en zei "Nou, met zo'n kus van mams moet het zeker goed komen!" En het kwam goed: ik bracht het er levend vanaf en hij ook, ternauwernood.

- Gistermiddag brachten Rineke en ik de paperassen naar de huisarts. In het verslag had de interventiecardioloog geschreven dat hij na een na-diletatie het resultaat fraai vond. Elders op het formulier stonden de cijfertjes: van 90% stenose (vernauwing) naar 0%. En dat in drie kwartier.

- Rineke heeft nu de stoute schoenen aangetrokken en haar haar geverfd (heur haar, leerde de meester me vroeger, maar dat klinkt zo antiek en zoals u zult begrijpen is elke associatie met oud in dit kader ongewenst). Ik kan u melden dat ik het resultaat fraai vind. De cijfertjes (klik voor de plaatjes): van naar , zoals het was toen ik haar leerde kennen. En dat in drie kwartier. ;-)

Back @ Base

Zaterdag 16 Juli 2005 om 13:41

De deur zwaaide open en operatieassistente Marije stak haar hoofd naar buiten. "Sorry, we hebben geen stapelbed hier! Ik kom je zo halen, OK?" Ik grijnsde wat zenuwachtig in mijn blauwe operatiepakje, waarop ze me even bemoedigend toelachte en de de deur weer sloot. In de centrale hal waar de broeders m'n bed hadden geparkeerd was de bedrijvigheid in de drie omringende PTCA-kamers goed te volgen.

Dotteren

Donderdag 14 Juli 2005 om 22:27

De komende dagen wordt het rustig op KQ. Morgenochtend gaan Rineke en ik naar het St. Antonius Ziekenhuis, op een forse steenworp van ons huis. Als alles volgens schema verloopt wordt ik in het begin van de middag gedotterd. Afhankelijk van het verdere verloop zal ik volgens de planning zaterdag weer naar huis gaan.

Er was natuurlijk een goede reden waarom de cardiologen de afgelopen decennia steeds talmden met ingrijpen. Te weinig winst, teveel risico. Maar de risico's worden steeds kleiner naarmate de kennis en ervaring toenemen, en omdat het langzaamaan steeds een beetje slechter met mijn hart gaat neemt de winstverwachting toe. Ongemerkt zijn we in de afgelopen jaren blijkbaar het kantelpunt gepasseerd. En ongetwijfeld spelen in die afweging ook het behandelcentrum en de cardioloog een belangrijke rol: het St. Antonius Ziekenhuis dottert meer dan 1500 2800 maal per jaar, en dat geeft de burger - en de cardioloog - moed.

En ver daarbovenuit zingt in mijn hoofd: De HEER bewaart je hart.

Psalmen voor Nu (III) - Waar komt mijn hulp vandaan?

Donderdag 14 Juli 2005 om 21:46

Psalm 121 is een bijzonder pelgrimslied. Adam Curry vertelde ooit dat zijn oma deze psalm 'Going Away Prayer' noemde en daarin had zijn oma helemaal gelijk: psalm 121 gaat als enige pelgrimspsalm over de terugreis. Alle andere gaan over de verwachting, het verlangen om in de tempel te zijn - alleen deze psalm gaat over de weg terug. Weg uit de tempel, de wereld in.

En als je er dan op uit trekt, terug naar huis, geeft de dichter je geen mooi-weer praatje mee. Sterker nog: hij begint met een beeld dat de Joodse pelgrim schrik zal hebben aangejaagd. Hoge bergen wachten hem, een onherbergzame plaats vol gevaren en grote moeiten, een rijstebrijberg waar hij doorheen zal moeten. De schrik slaat hem om het hart. 'Waar komt mijn hulp vandaan?' vraagt hij zich af.

Ook zo'n grote dorst?

Donderdag 14 Juli 2005 om 10:19

U kwam 'm hier al eerder tegen, de illustere illustrator annex perspectief illusionist Julian Beever. Vooral z'n stoepkrijt tekeningen blijven me verbazen.

Embedded System avant la lettre: Cyberkinetics

Woensdag 13 Juli 2005 om 14:51

The human brain is a super computer with the ability to instantaneously process vast amounts of information. Cyberkinetics' technology allows for an extensive amount of electrical activity data to be transmitted from neurons in the brain to computers for analysis. In the current BrainGate™ System, a bundle consisting of one hundred gold wires connects the array to a pedestal which extends through the scalp. The pedestal is connected by an external cable to a set of computers in which the data can be stored for off-line analysis or analyzed in real-time. Signal processing software algorithms analyze the electrical activity of neurons and translate it into control signals for use in various computer-based applications.

Met behulp van deze Neurale Interface kunnen je hersenen rechtstreeks worden gekoppeld aan een computer zodat je bijvoorbeeld een muis kunt bedienen met je gedachten. De techniek is nog niet goedgekeurd voor de verkoop, maar anno 2005 al wel beschikbaar voor klinische studiedoeleinden.

Fotodump

Zondag 10 Juli 2005 om 16:01

Zo af en toe is het tijd om de geheugenkaartjes van de camera te legen, en tegenwoordig hoort daar ook het kaartje van de telefoon bij. Zie hier een kleine greep uit de oogst van een paar weken.

Optical Illusions & Visual Phenomena

Vrijdag 08 Juli 2005 om 16:00

Leuk voor de lange druilerige zomeravonden: een pagina met vijfenvijftig voorbeelden van gezichtsbedrog.

Bommen in Londen

Donderdag 07 Juli 2005 om 17:47

Foto - Adam Stacey

Een trieste dag. Nieuws via WikiNews, foto's via Flickr. Volgens Christopher Allbritton is de aanslag opgeëist door Qaeda't al-Jihad, de Europese tak van Al Qaeda.

Stars and Stripes

Woensdag 06 Juli 2005 om 15:13

Ouderwetsch plezier met sterretjes

Geen Softwarepatenten in Europa

Woensdag 06 Juli 2005 om 14:57

Met 648 van de 680 stemmen van tafel geveegd!

Versatel

Woensdag 06 Juli 2005 om 12:45

Hoe jaag je als hosting provider een klant het effectiefst weg? Vraag het Vuurwerk/Versatel!

Eerst switch je zonder enige kennisgeving vooraf van hostingplatform. Daarmee gaat bepaalde functionaliteit verloren, waaronder full text search: een cruciale functie voor de preekarchieven van enkele van de dertig websites van de Nederlands Gereformeerde Kerken. Bovendien raakt een kwart van die websites effectief volledig onbruikbaar omdat de nieuwe implementatie van PHP niet compatible is met de oude, door Vuurwerk/Versatel zelf ingerichte mappenstructuur.

iPod case mod

Dinsdag 05 Juli 2005 om 13:28

klik groot!

Fraai, maar wat een werk! (via)

Stoerrrrrrrr...

Maandag 04 Juli 2005 om 22:10

Klik groot!

Syndicatie

Zaterdag 02 Juli 2005 om 12:41

RSS, Atom, syndicatie. Dotso.com laat zien waar het allemaal goed voor is.