Alpha cursussen in Utrecht

Donderdag 31 Augustus 2006 om 20:13

De 'R' komt weer in de maand, tijd voor een nieuwe cursus om de lengende avonden te vullen. Wat dacht je van een Alpha-cursus? Check dit overzicht van alle cursussen in Utrecht, in de smaken 'gewoon', 'youth' of 'student'. En nog even een shameless plug: die van de Jeruzalemkerk is ook heel OK.

PGB

Donderdag 31 Augustus 2006 om 08:24

De brief van het Bureau Jeugdzorg Utrecht oogt olijk, met een kleurig logo in een frivool lettertype. Op ons verzoek hebben ze een indicatiebesluit genomen, meldt het BJU, op basis van de indicatiestelling door een door ons ingeschakelde JHV. Ik gok dat dat staat voor JeugdHulpVerlener. Het bureau kent toe: AWBZ Activerende Begeleiding ALG klasse 2 voor 2-3,9 uur/week, AWBZ Verblijf TYD klasse 1 voor 1 etmaal/week en AWBZ Ondersteunende Begeleiding ALG klasse 1 voor 0-1,9 uur/week. In alle gevallen is de leveringsvorm PGB, een Persoonsgebonden Budget.

Concreet betekent dat, dat we een zak geld krijgen om hulp in te kopen voor onze oudste zoon, die is gediagnosticeerd met PDD-NOS. Fijn, bedankt! Denk ik. Nu zou ik nog graag willen weten hoeveel geld, welke hulp ik daarvoor kan kopen en bij wie.

Het is dat het om serieuze zaken gaat, anders zou ik me uitgebreid vrolijk kunnen maken om dit soort brieven. Ongetwijfeld bedoelen alle betrokkenen het goed, maar met zo'n 'indicatiebesluit' tjokvol jargon en onverklaarbare afkortingen en klassificaties wordt je als hulpvrager regelrecht het bos ingestuurd. Een bos met zoveel bomen dat zelfs Google er niets meer doorheen ziet. Want ook Google kan geen soep koken van deze acronymen...

Passie voor De Passie

Dinsdag 29 Augustus 2006 om 21:06

Joëlle en Ilia beginnen weer aan een nieuw schooljaar, beide op De Passie in Utrecht. Een van de weinige evangelische middelbare scholen in Nederland, en dat op fietsafstand. Het onderwijs is verre van perfect, wat ons af en toe grote zorgen baart. Toch willen de kids graag op De Passie blijven, en daarin steunen we ze. De sfeer is namelijk uitstekend (da's belangrijk) en de school helpt ze zich te ontwikkelen tot evenwichtige, verantwoordelijke, positief Christelijke jong-volwassenen (da's nog belangrijker). Nu die tent qua onderwijs en organisatiestructuur nog op de rit zetten...

En ziedaar, lo and behold - tot mijn verrassing heeft de nieuwe interim directeur de letters MCM CMC achter zijn naam staan. Dat MCM kan van alles zijn (ik ken het acronym als Master of Contract Management, Marketing Communication Management, Master of Construction Management en er zijn vast nog wel andere betekenissen) maar in combinatie met CMC, Certified Management Consultant, staat MCM meestal voor Master of Change Management. Kijk eens aan, een verandermanager annex organisatieadviseur... Just what the doctor ordered.

Geek humor

Dinsdag 29 Augustus 2006 om 20:19

Meer bij xkcd van Randall Munroe. Sommige tekeningen zijn humoristisch, sommige gaan over het leven of de liefde, sommige over wiskunde of wetenschap (Randall is robotica specialist bij NASA), sommige combineren van alles wat - maar ze zijn altijd verrassend, en altijd de moeite waard.

Segregatie

Dinsdag 29 Augustus 2006 om 12:36

Als in een relatie mensen al jaren niet meer echt met elkaar spreken, zijn we niet verbaasd als ze uiteindelijk uit elkaar drijven en steeds minder moeite doen elkaar als round characters te zien. Maar als het gaat om onze maatschappij zijn we zo arrogant als het gaat om wat er kan gaan gebeuren. Een scherpe en onherstelbare verdeling van dit land, dat kan in het moreel superieure Nederland toch niet? Een burgeroorlog is uitgesloten, een ontwricht Nederland belachelijk. Toch had men 15 jaar geleden niet kunnen voorspellen dat de toonhoogte waarop mensen in Nederland inmiddels met elkaar spreken zo schril en humorloos zou worden. Zo onbegrepen en vol echo. Zo achteloos en agressief.

Erik van Heeswijk, bestuurslid van de NVJ en vurig pleitbezorger voor diepgang, gevoel en karakter in de internetjournalistiek, geeft het goede voorbeeld in een weloverwogen bijdrage op Sargasso. Heel herkenbaar, in vele opzichten, vind ik zijn verwoording van de gescheiden werelden die langs elkaar heen levend coëxisteren in ons kleine landje. Persoonlijk ben ik hoopvoller gestemd, overigens: als ik kijk naar het werk van Youth for Christ The Mall onder allochtone jongeren in Utrecht zie ik een groeiende belangstelling voor elkaar en ontspaning over en weer. In een paar jaar tijd is de sfeer daar radicaal omgeslagen. Lees overigens ook vooral de reacties op Eriks column, en vraag u af: zou daar nu ook een 'nieuwe Nederlander' tussen zitten, of zijn weblogs al net zo gesegregeerd?

Pikasso

Maandag 28 Augustus 2006 om 23:23

Het zal in '94 of '95 geweest zijn dat ik met audiofiele collega Ad de Pat Metheny Group zag optreden in Muziekcentrum Vredenburg. Twee dagen later piepten mijn arme, klassiek geschoolde oortjes nog... alle harmonie en melodie ging verloren in een trommelvliezenverscheurende muur van geluid. De PA leek meer ingeregeld op een festivaltent dan op de fenomenale acoustiek van dit moderne amfitheater. Jammer, want Pat Metheny is een ware virtuoos: synoniem voor de overtreffende trap in harmonie, melodie en gitaarspel - en blijkbaar dus ook in volume. Nee, dan waren zijn CD-opnames meer aan mij besteed. Hoe dan ook, in 1984 bouwde Linda Manzer in opdracht van Metheny bovenstaande Pikasso, een extravagant 42-snarig instrument met ongekende creatieve mogelijkheden. Spekkie voor het bekkie van Metheny! Het instrument heeft sindsdien op verschillende albums dienst gedaan. Als ik 'm zo bekijk, denk ik dat ik met slechts één van de vier halzen echt raad zou weten...

Toekomstdromen

Maandag 28 Augustus 2006 om 09:51

Ooit, als de kids uit huis zijn, alle dagelijkse verantwoordelijkheden zijn geslonken en ik een groot rijbewijs heb gescoord, zie ik mijn Lief en mij nog wel eens in zo'n ding het Oostelijk halfrond doorkruisen...

Vluchtgedrag

Zondag 27 Augustus 2006 om 00:00

I Am Not A TerroristMet stijgende verbazing zag ik de afgelopen weken het aantal vertraagde, afgebroken, halverwege omgekeerde of voortijdig gelande vluchten toenemen. Het lijkt wel een epidemie. Als je het mij vraagt hebben de terroristen al half gewonnen: volk staat tegen volk op, niemand vertrouwt de ander, we zoeken schijnveiligheid in gedeelde uiterlijke kenmerken en vluchten in schijnzekerheid door gezamenlijk tegen een imaginaire vijand te ageren. Toen Raed Jarrar onlangs zijn T-shirt uit moest trekken voor hij aan boord mocht komen omdat er een Arabische tekst op stond, wat volgens de veiligheidsbeambten gelijk stond aan het binnenlopen van een bank in een T-shirt met 'ik ben een overvaller', was de maat vol voor Tim Murtaugh. Jesus SavesHij maakte een shirt met in het Arabisch de tekst 'Ik ben geen terrorist' (zie afbeelding linksboven) en roept iedereen op zo'n shirt te dragen bij de volgende vlucht. Kewl. Nog beter, en volgens mij nog meer to-the-point (want verwijzend naar Degene die boven dit alles staat) is de tekst op het T-shirt rechts. Voor de niet-Mackeraars onder ons: Appeltje-S is de sneltoets voor 'Save'.

Eland

Vrijdag 25 Augustus 2006 om 17:21


En ja, het liep goed af...

Grand Prismatic Spring

Vrijdag 25 Augustus 2006 om 15:58


Aan de oevers van deze bron in het Yellowstone National Park groeien matten van micro-organismen; hun kleurenpracht ontstaat door pigmenten in de bacteriën die zich daarmee voeden. De tint is afhankelijk van de verhouding tussen chlorophyl en carotenoïde en verschuift met de seizoenen: groen in de winter, geel tot oranjerood in de zomer. Het water middenin het 90 meter brede meer is steriel door de grote hitte. (Meer bij Wikipedia)

Schat, ik ga me even omkleden...

Donderdag 24 Augustus 2006 om 09:02

Nou vooruit, als je maar opschiet!

Creatief omgaan met de waarheid

Woensdag 23 Augustus 2006 om 18:23

"Nobody's ever suggested that the attacks of September the 11th were ordered by Iraq." Aldus President Bush gistermiddag, dezelfde man die de oorlog in Irak begon in het kader van zijn 'War on terror'. Eerder in dezelfde persconferentie verdedigde Bush die aanval met het argument dat de terroristen van 9/11 'uit dat deel van de wereld' afkomstig waren. Dat klopt op zich: uit Saoudi-Arabie en Egypte om precies te zijn - maar dat zijn bondgenoten, dus die kun je niet aanvallen. Dan maar Irak, dat ligt in de buurt en het zijn ook Moslims. Het feit dat Irak destijds werd geregeerd door een elitaire Soennitische minderheid onder dictator Saddam, die niets op had met Al-Q'aida, en dat de door hem onderdrukte Shiiten verklaarde tegenstanders zijn van de Al-Q'aida sekte maakte daarbij niets uit. Want wie in het Westen kent nu het verschil tussen al die stromingen? En die massavernietigingswapens, dat was een leugen 'in commissie', die telt niet. TheYoungTurks.com analyseert.

Cosmopolitisch dorp

Dinsdag 22 Augustus 2006 om 20:33

Cosmopolitisch dorp

Rara, welk dorp is dit? Hint: vanuit Nieuwegein gerekend ligt het in het Oosten, maar niet ver genoeg om deze karakters te rechtvaardigen...

Family

Maandag 21 Augustus 2006 om 09:33

Neil Young zit niet stil: eerder deze week bracht hij een videoclip uit voor 'After the Garden' en gisternacht zag 'Family' het licht. Beide clips lijken sterk op een reguliere CNN uitzending, met krachtige beelden en ticker tapes die aanvullende informatie geven over de thematiek van de songs; bij 'After the Garden' is dat het milieu, bij 'Family' de oorlog in Irak. Te bekijken in Windows Media of Quicktime en via - jawel, WB leert snel - YouTube.

Onthuftering

Maandag 21 Augustus 2006 om 09:24

Sargasso's Steeph liep op Lowlands rond en signaleerde drie trends: omhelzen in plaats van drie zoenen, roken is uit en welgemanierdheid is in. Zou de droom van onze MP (die op dat andere festival, waar deze trends al jaren 'in' zijn, rondliep) dan toch uitkomen?

Vloeibare kerk

Zondag 20 Augustus 2006 om 19:47

Ik denk dat we het hier hebben over de groeiende toekomstige manier van kerk-zijn, waarbij het niet meer draait om deel te zijn van een bepaalde kerk, maar waarin kerk veranderd is in het werkwoord ‘kerken’. Waar mensen deel zijn van verschillende netwerken, waarin ze samen op diverse manier Jezus en Zijn koninkrijk zoeken, vinden en volgen. Mensen die deel zijn van een groep die sterk is in aanbidding, deel zijn van een groep die sterk is in missie en deel zijn van een groep die sterk is in gemeenschap.

Matthijs Vlaardingerbroek bereidt de bezoekers van Flevo voor op de kerk van de toekomst. Zijn visie op Christen-zijn, navolger-van-Christus-zijn, ligt heel dicht bij de mijne, dat had ik al vaker gemerkt. Op dit punt twijfel ik even of onze ideeën hier uiteen gaan lopen, of dat hij eenvoudigweg verder voorop loopt.

Al 18 jaar mijn baken...

Zaterdag 19 Augustus 2006 om 21:28


Ahree Lee

Zaterdag 19 Augustus 2006 om 07:56

Artist Ahree Lee

Ahree Lee nam vanaf 1 november 2001 elke dag een foto van zichzelf. Ze monteert alle beelden tot een stop motion film: zie hier het resultaat van de eerste 3 jaar. Veelzijdig in eenvormigheid. Ook leuk: een stop motion film van alle mensen in haar omgeving in de herfst van 2001. Eenvormig in veelzijdigheid.

Eendagsvlieg

Donderdag 17 Augustus 2006 om 18:08

Eendagsvlieg

Ook bekend als haft, officieel Ephemeroptera. Normaal zie ik ze zelden, maar gisteravond zwermden ze opeens om me heen terwijl ik langs de Lek wandelde. Deze soort was volkomen wit, wat ik nog nooit had gezien, en landde en masse op mijn regenjas zodra ik mijn pas vertraagde. Het exemplaar op de foto nam zijn naam iets te letterlijk: hij legde ter plekke het loodje en viel spontaan dood op de grond.

After the Garden

Donderdag 17 Augustus 2006 om 08:18

Vanmorgen trof ik in de mailbox een berichtje aan van Jeff Watson, Director of New Media van Warner Bros Records. Wat blijkt: Neil Young heeft een videoclip gemaakt voor 'After the Garden', de openingstrack van zijn recente album 'Living with War'. En geheel in lijn met de manier waarop Neil dat krachtige, rauwe album de blogosphere in slingerde (via een eigen weblog, gratis streams, en de verkoop van downloads via zijn eigen website en iTunes nog voordat het album in de winkel lag) kiest Warner Brothers voor weblogs om deze clip wereldkundig te maken. "The video is a powerful indictment of Bush's eco-policy and makes a bold statement" zegt Jeff, en hij voegt er aan toe: "More videos coming soon!"

Als de kwaliteit van de clip even hoog is als die van het album, belooft dat veel goeds! Helaas kan mijn Linux workstation de geboden formaten niet aan, en verbiedt de security policy van mijn werkgever het bekijken van streaming media op mijn Windows laptop. Ik moet dus nog even geduld hebben: vanavond ga ik 'm op de Mac bekijken maar tot die tijd heeft u de primeur. Laat u me weten wat u ervan vond?

Hier zijn de linkjes voor Windows Media in lage, gemiddelde en hoge kwaliteit (en bandbreedte!), en idem voor QuickTime in lage, gemiddelde en hoge kwaliteit.

Update 18:45; Terp heeft het bij het rechte eind. In eerste instantie lijkt Neil een politieke campagne voor Al Gore te zijn gestart. Al snel blijkt de clip een reality-check met het probleem van de Global Warming, sinds enige jaren een speerpunt in Al Gore's leven. Gesneden koek voor de moderne, enigzins bewust levende Europeaan, maar wellicht (hopelijk!) een eye-opener voor de Amerikanen. De Bush administration heeft hen immers jarenlang voorgehouden dat economische belangen zwaarder wegen dan het milieu en dat het allemaal niet zo'n vaart loopt met het klimaat. En dat doet het dus wel.

Google koopt Neven Vision

Woensdag 16 Augustus 2006 om 12:22

Picasa Product Manager Adrian Graham meldt opgetogen via GoogleBlog dat de mensen van Neven Vision worden toegevoegd aan het Picassa team. Neven Vision is een directe concurrent van Riya, dat al eerder hier ter sprake kwam naar aanleiding van het - onterechte - gerucht dat Google hen wilde overnemen. Beide bedrijven bieden technologie voor het destilleren van doorzoekbare data uit visuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van objecten of personen in foto's of videomateriaal.

Aan de ene kant biedt dergelijke software grote voordelen; je kunt in no-time je fotocollectie doorzoeken op een portet van je kind, of je videocollectie doorakkeren op zoek naar dat fragment van de eerste stapjes. Aan de andere kant - combineer deze technologie met Google's Image Search en je vindt personen die niet gevonden willen worden in de achtergond van de vakantiekiekjes van wildvreemde mensen. Nog wat eenvoudige recherche-skills en je hebt de persoon in kwestie rap getraceerd. Zoals Riya oprichter Munjal Shah naar aanleiding van deze overname al terecht opmerkte (zij het met een iets andere motivatie): "Only the paranoid survive..."

Er is er één jarig, hoera!

Zaterdag 12 Augustus 2006 om 23:59

Het zal u niet ontgaan zijn, de IBM PC is vandaag 25 jaar jong. Links en rechts duiken melancholische bespiegelingen op over de eerste ervaringen met dit wondertje van techniek dat onze levens ingrijpender heeft veranderd dan ik voor mogelijk hield. Nou vooruit dan, ik doe ook even mee. A trip down memorylane, met een uitdaging aan het einde.

Uitmuntende ring

Vrijdag 11 Augustus 2006 om 21:02

Hm, wel een beetje een Seth-titel. Maar toch. Wil je je geliefde een mooie ring geven, maar ben je blut (nou ja, op één muntje na dan)? Zie hier de oplossing van je probleem. Het schijnt wel het beste te gaan met zilveren muntjes...

Propaganda

Vrijdag 11 Augustus 2006 om 17:44

Aish.com vat de discussies van de laatste dagen over de vele bewerkte foto's en manipulaties met scenes rondom het conflict tussen Israël en Libanon bondig samen. En ja, ook dat is propaganda.

Hello World!

Vrijdag 11 Augustus 2006 om 17:19

Tsja, zo voelt dat dus - bijna vier volle dagen offline. De server waarop KolesQueeste draaide is rochelend tenonder gegaan in het strijdgewoel. Dat was even schrikken, en tot overmaat van ramp was door drukke bezigheden de oplossing sneller gezegd dan gedaan...

Maar we zijn terug, ditmaal op een geheel eigen server. De komende dagen kunt u af en toe nog worden opgeschrikt door korte onderbrekingen (er komt nog een CPU'tje bij en we prikken er nog wat extra geheugen in) maar dat stelt allemaal niks voor in vergelijking met de cold-turkey kq-loze kuur die u al achter de rug hebt.

Grote dank gaat uit naar Michiel Fermie, Unix man van Tiscali, die compleet belangeloos de oude Capcave-rommelzolderserver al jonglerend een jaar lang in de lucht heeft weten te houden en er bovendien voor zorgde dat alle oude content tot de laatste byte is gered, en naar Onno, zonder wiens hulp ik nu nog steeds naar een knipperende Unix prompt had zitten staren (en u waarschijnlijk naar een foutmelding van uw browser).

Fijn dat u er weer bent.

Favoom

Maandag 07 Augustus 2006 om 15:22

"FAVOOM ontketent met deze nieuwe dienst een revolutie op internet. Nog nooit eerder bestond een dergelijke service in deze allesomvattende opzet, nog nooit eerder was een collectieve applicatie zo gebruiksvriendelijk, gewenst en al vanaf dag één populair." Zet uw emigratieplannen maar in de ijskast, want Nederland gaat de komende decennia heerschen over het wereld wijde web en daar wilt u bij zijn! iSence BV, gevestigd in de metropool Oirschot, heeft de ultieme toepassing gevonden die ons leven radicaal zal veranderen. Favoom, oftewel online bookmark synchronisatie voor €24 per jaar.

Maar, zult u zeggen, dat bestaat toch al jaren als de gratis old-skool webdienst ikeepbookmarks.com, en Google's gratis extensie doet hetzelfde, en we kennen het als betaalde dienst van $15 eenmalig, en als vast onderdeel van allerlei gratis en überhippe Web 2.0 diensten als Netvibes en Del.icio.us. Ja, dat klopt allemaal en er zijn nog veel meer soortgelijke diensten met Apple's .Mac als klapper. Maar dat weten de ontvangers van het persbericht toch niet...

Google Analytics

Maandag 07 Augustus 2006 om 09:05

Regelmatige bezoekers van KQ kennen mijn bedenkingen bij Google's privacy policy en hun drang tot steeds bredere en gedetailleerdere tracking & tracing: in de afgelopen jaren heb ik mijn kritiek nooit onder stoelen of banken gestoken. Google heeft wat BigBrother trekjes en dat is een vervelend - om niet te zeggen gevaarlijk! - karaktertrekje, helemaal voor een beursgenoteerde onderneming (die wettelijk verplicht is de shareholdersvalue als hoogste belang te zien) onder de Patriot Act (die bedrijven verplicht de Bush Administration op eerste verzoek volledig inzage te geven).

Toch ga ik u blootstellen aan een nieuwe dienst van dit bedrijf, genaamd Google Analytics. Deze dienst biedt websitebeheerders uitgebreid inzicht in de bewegingen van een bezoeker op de website: waar hij vandaan komt, op welke pagina hij binnenkwam, welke links hij heeft gevolgd, het 'click-through' pad door de website heen enzovoorts. Zeer bruikbare informatie, omdat het de beheerder inzicht verschaft in de manier waarop de site in de praktijk wordt gebruikt. Uit deze gegevens kun je afleiden of de navigatie voldoende helder is of dat mensen zich een rotje zoeken, welke onderwerpen aansprekend zijn en welke voor zijn publiek blijkbaar minder.

KQ bevat al een aantal tools om dergelijke zaken te meten. Zo vindt u links op de voorpagina een lijstje met veelgelezen en veelbesproken postjes (dat gaat automatisch en werkt goed) en bevat elk artikel een '+' en '-' knop om uw waardering uit te drukken (daar moet u wat voor doen, dus werkt het amper). Daarnaast is via de statistieken redelijk te zien waar u vandaan kwam en welke pagina's u gedurende de sessie hebt bekeken binnen KQ.

Google Analytics gaat een stapje verder. De dienst maakt gebruik van technologie van Urchin, een pakket dat zeer gedetailleerde informatie verschaft. Voorheen gebruikte ik Urchin om alle websites die we voor Tiscali hebben gebouwd te meten (ditmoetjezien.nl, beamoviestar.nl, handen vol filmsites enz.) en daarbij bleek het een waardevol instrument. In de komende maanden laat ik Google Analytics meekijken. Ter compensatie beloof ik u een inkijkje in het verkeer, waarbij u meteen kunt zien wat er allemaal over uw surfgedrag alhier bekend is.

Conform de licentieovereenkomst van Google Analytics breng ik u nog even formeel op de hoogte van de meting (ooit elders gezien?):
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Voor de volledigheid: KQ maakt verder uitsluitend gebruik van cookies om geregistreerde bezoekers automatisch te herkennen. Dat is de optie 'Koekje erbij?' die u bij het reactieveld aantreft - die optie staat standaard overigens uit. Google's waarschuwing dat u 'wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten' als u geen cookies van KQ accepteert is dus alleen van toepassing op die ene functie.

Wit in een paar uur

Vrijdag 04 Augustus 2006 om 20:43

Photoshop site Worth1000 hield onlangs een wedstrijd: laat het sneeuwen op onverwachte plekken. Daar kwamen een paar prachtige resultaten uit, zoals deze:

en

sneeuw.

De natuur kan er echter ook wat van: als je deze fiets (klik 'm groot) bekijkt kun je je haast niet voorstellen dat rupsen dat in een paar uur voor elkaar krijgen. Veel meer foto's van deze beestjes die nu Zweden teisteren hier...

Principe-akkoord: Kabelcom, Casema en Multikabel samen verder

Donderdag 03 Augustus 2006 om 09:39

Essent verkoopt Essent Kabelcom aan Cinven, een Europese private equity investeerder en Warburg Pincus, een wereldwijd opererend private equity bedrijf. Warburg Pincus en Cinven hebben een principe overeenkomst om ook Casema te kopen. Warburg Pincus is bovendien de eigenaar van Multikabel. De verkoop past in de strategie van Essent om zich te concentreren op energie en brengt Essent Kabelcom de gewenste schaalgrootte om goed te kunnen groeien in de zich consoliderende telecom- en kabelbranche. Het principe akkoord ligt nu voor advies bij de Centrale Ondernemings Raad. Een definitieve transactie zal onderworpen zijn aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

NORAD tapes

Donderdag 03 Augustus 2006 om 07:18

Vanity Fair publiceert tussen de zomerrecepten en het glamournieuws een artikel van Michael Bronner, associate producer van United93. Aan de hand van de originele geluidsopnamen analyseert Bronner de reactie van het North American Aerospace Defense Command. De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat ze volslagen overvallen waren en steeds tenminste een kwartier achter de feiten aanliepen. CNN was meer bij de tijd dan deze jongens. Ook schokkend: de heroïsche verhalen van het Witte Huis over de moeilijke beslissing United93 neer te halen blijken compleet verzonnen. Het vliegtuig was al gecrashed voor ze er over na konden denken, maar om niet al te incompetent over te komen kwamen Bush's spin doctors met een alternatieve versie van de waarheid.

My Animated World

Woensdag 02 Augustus 2006 om 11:34

Jelle van Dun, een onlangs afgestudeerde multimedia vormgever, toont zijn bijzondere talent en subtiele slapstickhumor (ehm... ja!) in een fraaie stop-motion film.

Ware identiteit

Dinsdag 01 Augustus 2006 om 18:53

Eisers hebben echter ook aangevoerd dat het bezit van TV voorkomt bij docenten en leerlingen van gedaagde. Gedaagde heeft dit niet weersproken, zodat dit als vaststaand moet worden aangenomen. Gedaagde heeft op dit punt aangevoerd dat zij op het vragenformulier afgaat en dat zij het niet haar taak acht om na te gaan of dit naar waarheid is ingevuld. (...) Gezien dit standpunt van gedaagde rijst de vraag of gedaagde (...) zich op dit punt schuldig maakt aan ongelijke behandeling, nu er kennelijk wel leerlingen worden toegelaten uit gezinnen waar men over een televisietoestel beschikt, als daar maar niet openlijk voor uitgekomen wordt.

Een boeiend arrest, waaruit door veel media onjuist wordt geciteerd. Om duidelijke redenen overigens: een lekker ongenuanceerd verhaal verkoopt immers altijd beter, helemaal als het om voor velen onbegrijpelijk gedateerd ogende religieuze argumenten gaat.